De Zonnebloem creeert 8000 stageplaatsen

22 november 2007
Nieuws | | Vrijwilligers

AMSTELVEEN (22 november) - De laatste tijd waren er pessimistische geluiden te beluisteren over de maatschappelijke stage, die vanaf 2012 verplicht is. Er zouden niet voldoende stageplekken voor scholieren beschikbaar komen. Vereniging De Zonnebloem doet alvast een stevige duit in het zakje met 8.000 maatschappelijke stageplaatsen.


De Zonnebloem start binnenkort met pilotprojecten op vijftig scholen. Tijdens de pilots worden verschillende mogelijkheden en organisatievormen getest. Daarna wordt een definitief draaiboek opgesteld, waarin worden voorzien in 8.000 stageplekken voor scholieren afkomstig van 800 scholen.

 


Het werk van de stagiaires zal bestaan uit het bezoeken van mensen die geïsoleerd zijn vanwege een lichamelijke beperking of ouderdom. De scholieren zullen daarnaast worden ingezet tijdens de vakanties die De Zonnebloem al sinds jaar en dag organiseert.

 


Marijke van Eck, directeur van De Zonnebloem, vindt het vanzelfsprekend dat haar organisatie een bijdrage levert aan de sociale ontwikkeling van jongeren. Zij ziet in de stagiaires de vrijwilligers van de toekomst. "Het gaat erom dat jongeren ervaren hoe verrijkend het is. Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander. Je krijgt er veel voor terug, bijvoorbeeld waardering en het gevoel zinvol bezig te zijn."