Toon alles (1)

De Tafel maakt een tafel

21 september 2016, 10:00
Leden van de Ronde Tafel 59 in Arnhem bouwden belangeloos  een grote picknicktafel voor de kinderen in het Arnhemse Bio Vakantieoord. 
Leden van de Ronde Tafel 59 in Arnhem bouwden belangeloos  een grote picknicktafel voor de kinderen in het Arnhemse Bio Vakantieoord. 
Afgelopen maanden hebben de leden van de Ronde Tafel 59 in Arnhem belangeloos gebouwd aan een grote picknicktafel voor de kinderen in het Arnhemse Bio Vakantieoord. De tafel werd eerder deze maand feestelijk overhandigd aan Frans Wientjes, directeur van Bio Kinderrevalidatie. De tafelaars hebben in totaal 8 avonden gewerkt aan een tafel van 5 meter doorsnee die plaats biedt aan 35 kinderen waaronder 7 kinderen in een rolstoel.
 
In het Bio Vakantieoord kunnen gezinnen met kinderen met een complexe handicap onbezorgd vakantie vieren. Op het park bevindt zich de Manege in ’t BioBos die volledig is ingericht voor recreatief en therapeutisch paardrijden voor gehandicapten. Het Bio Research Center for Children heeft als doel de leefomstandigheden van kinderen met een handicap te verbeteren. Stichting BIO Kinderrevalidatie is volledig afhankelijk van giften en donaties.
 
Initiatief
Een van de initiatiefnemers van de tafelactie, Remco van den Akker, vertelt over de totstandkoming van de tafel. “Wij waren dermate onder de indruk van deze fantastische plek, dat wij samen met Stichting BIO om tafel zijn gaan zitten om te bezien of wij iets voor hen kunnen betekenen. Na een gesprek met de directeur van Stichting BIO, Frans Wientjes, waren wij er snel uit: de Tafel maakt een tafel. Te weten: een grote picknicktafel waaraan ouders samen met hun kinderen, al dan niet met een rolstoel, kunnen plaatsnemen om samen heerlijk te BBQ-en in het bos bij het vakantieoord.”
 
Belangeloos
Hij vertelt verder: “Johan Roelofs van Aannemersbedrijf van Gameren wilde hiervoor geheel belangeloos een bouwkundige tekening maken waarmee de tafelaars aan de slag konden. De werkplaats van Aannemersbedrijf van Gameren werd hiervoor beschikbaar gesteld door de eigenaar, Rob Melchels. Houthandel Kees van het Hullenaar heeft het duurzame hardhout dat nodig was tegen geleverd.”
 
Ouders
Van den Akker besluit: “Mede door onze overige sponsoren, Impact Personeel, Apotheek de Laar, Giesbers Groep, SAB Arnhem, Arma en BDO, konden de onvoorziene uitgaven van het hout bekostigd worden. Tevens werden er naast de picknicktafel nog twee BBQ’s gesponsord door Texaco waardoor de kinderen samen met hun ouders kunnen genieten van een heerlijke BBQ tijdens hun vakantie. Wij zijn bijzonder trots dat wij dit project hebben mogen uitvoeren zodat wij kunnen bijdragen aan een onbezorgde vakantie voor de gezinnen die op Stichting BIO kinderrevalidatie verblijven. Wij komen snel eens een vorkje mee prikken. Tafelronde 59 wil alle sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan dit mooie project.”
 
gerelateerde items