Toon alles (1)

De Regenboog Groep biedt nachtopvang vluchtelingen

16 september 2015, 00:00
De Regenboog Groep biedt nachtopvang vluchtelingen
De Regenboog Groep biedt nachtopvang vluchtelingen
De Regenboog Groep biedt in samenwerking met de Protestantse Diaconie de komende weken nachtopvang aan vluchtelingen in inloophuis Blaka Watra aan de Droogbak.
 
Het Amsterdams Centraal Station heeft sinds kort te maken met enkele tientallen vluchtelingen die op het CS moeten overnachten. Ze wachten op de eerstvolgende mogelijkheid om met het openbaar vervoer naar Ter Apel in Groningen te reizen. De laatste trein vertrekt om 20.07 terwijl nieuwe vluchtelingen na dat tijdstip nog op het Centraal Station aankomen. De vluchtelingen moeten zich in Ter Apel melden om de asielprocedure in gang te zetten.
 
Afgelopen nacht is er een extra bus richting Ter Apel ingezet. Het aantal vluchtelingen op het station is de afgelopen nachten toegenomen. De gemeente maakt nu werk van opvang en inloophuis Blaka Watra van De Regenboog Groep is aangewezen als centraal opvangpunt. Voor zolang het nodig is, kunnen vluchtelingen in het inloophuis overnachten, zodat ze de volgende dag hun reis naar Ter Apel kunnen voortzetten. In het inloophuis, dat zich naast het Centraal Station bevindt, krijgen mensen een warme maaltijd, een douche, schone kleding en de volgende ochtend ontbijt. Er worden komende weken 1500 vluchtelingen verwacht in Amsterdam. 
 
gerelateerde items