De Publieke Zaak zoekt fondsen

20 januari 2005
Nieuws | | Vermogensfondsen

Twee jaar terug startte voormalig McKinsey-topman Wouter Huibregtsen samen met Pieter Winsemius (ex-minister en schrijver van vlotte boekjes) De Publieke Zaak, een maatschappelijke beweging die inmiddels honderden leden en sympathisanten kent. Afgelopen maandag kwamen de leden van DPZ bijeen om zich te buigen over de verdere professionalisering van de organisatie. Vermogende maatschappelijke betrokken particulieren en vermogensfondsen moeten in dat proces een spilrol gaan vervullen.

 

Tijdens de bijeenkomst werd afgetrapt door Paul Schnabel, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP). Hij schetste in brede streken het politieke en maatschappelijke klimaat in Nederland. Een rooskleurig plaatje is dat niet. Net als de leden van DPZ - waaronder gerenommeerde namen als Johan Cruyff, Cees Dam en Neelie Kroes - is Schnabel namelijk van mening dat de bestaande politieke en maatschappelijke instituties niet meer voldoen aan de eisen van de tijd.
De club biedt gelukkig alternatieven. Door op apolitieke wijze burgerschapsinitiatieven te stimuleren en aan elkaar te verbinden kan een