‘De Onderscheiding’ 20 november uitgereikt

18 november 2014, 13:58
‘De Onderscheiding’ 20 november uitgereikt
‘De Onderscheiding’ 20 november uitgereikt
Op donderdagmiddag 20 november wordt ‘De Onderscheiding’ in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam uitgereikt. Deze nieuwe, jaarlijkse prijs is bestemd voor bijzondere initiatieven die met steun van vermogensfondsen het verschil maken. Maatschappelijke initiatieven met inspirerend vermogen konden zich tot medio dit jaar voor De Onderscheiding aanmelden via www.deonderscheiding.nl. Er kwamen ruim veertig inzendingen, waarvan er zes zijn genomineerd.

‘De Onderscheiding’ is een initiatief van Wealth Management Partners (WMP) in samenwerking met de FIN—koepel van vermogensfondsen in Nederland – en Roland Berger Strategy Consultants. Monique van Bijsterveld (Scripta Communicatie en Fondsenwerving) ondersteunt De Onderscheiding met communicatieadvies.

Tweeledig doel
De initiatiefnemers hebben een tweeledig doel voor ogen. Allereerst willen zij aandacht vragen voor bijzondere, onderscheidende projecten die een inspirerend voorbeeld voor anderen bieden. De Onderscheiding helpt deze projecten hun zichtbaarheid te verhogen. Daarnaast willen de initiatiefnemers vermogensfondsen inspireren om een deel van hun vermogen maatschappelijk te investeren in ondernemende initiatieven. Bijvoorbeeld door nieuwe samenwerkingsvormen aan te gaan voor de financiering of uitvoering van projecten. Hierdoor krijgen de ingezette middelen een hoger maatschappelijk rendement en kunnen mogelijk zelfs terugvloeien en opnieuw worden ingezet.

Genomineerden
De zes genomineerden zijn inmiddels bekendgemaakt: Buzinezzclub (een trainingsprogramma voor jongeren met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt),  Move (verbindt studenten en jeugd uit aandachtswijken en stimuleert hen om een bijdrage te leveren aan hun eigen buurt),  Plastic Soup Foundation (wil microplastics uit bannen), Prokkel (organiseert ontmoetingen tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder),  StadsdorpZuid (coöperatief buurtsysteem waarin alle behoeftes van ouderen worden voorzien) en Vier het leven (organiseert film-, theater- en concertbezoeken voor ouderen die veelal sociaal geïsoleerd zijn).

Jury
Een jury bestaande uit onder anderen Marjan Oudeman en Willem Sijthoff heeft de door de beoordelingscommissie aangedragen, genomineerde initiatieven beoordeeld en hieruit de zes projecten voor de uitverkiezing gekozen. De feestelijke uitreiking vindt plaats tijdens het middagprogramma van de jaarbijeenkomst van de FIN op 20 november.

Info: www.deonderscheiding.nl
gerelateerde items