De M.I.C Highlights van 2019

De M.I.C Highlights van 2019
De M.I.C Highlights van 2019
10 januari 2020
Nieuws | | Organisatienieuws

Samen met goede doelen, musea en kerken hebben we veel verhalen mogen vertellen. We zijn trots op onze klanten, partners, projecten, resultaten en ons team! Graag blikken we samen met jou terug op de hoogtepunten van afgelopen jaar. Want... Wauw wat was 2019 een jaar!
 
Kinderen in nood
Hoe kunnen radioluisteraars en tv-kijkers die kinderen in nood willen steunen, zo makkelijk mogelijk een bedrag naar keuze doneren? 
 
Kika, Edukans, Liliane Fonds en Het Vergeten Kind zijn vier goede doelen die zich inzetten voor kinderen in nood. Afgelopen jaar vroegen zij tijdens de Nacht van het Kind aandacht voor alle kinderen die wereldwijd wakker liggen. Vanwege hun handicap, omdat het thuis niet veilig is, omdat ze ernstig ziek zijn of omdat ze niet naar school kunnen. Samen willen ze ervoor zorgen dat ieder kind weer gewoon kind kan zijn door geld in te zamelen tijdens met deze speciale actie. Via radio en het programma RTL-Boulevard riep Nacht van het Kind op om kinderen in nood te steunen. 
Bekijk hier de case
 
Meer en beter buitenspelen
Hoe kunnen we een jongere doelgroep op een interactieve manier bewust maken van het belang van spelen?  
 
Jantje Beton is hét goede doel dat zich inzet voor meer speelruimte. En niet alleen voor kinderen. Om iedereen meer te laten spelen lanceerde Jantje Beton de campagne: Durf te spelen! Tijdens deze campagne werden deelnemers uitgedaagd om vijf dagen achter elkaar een speelse challenge te doen met daarbij de vraag: Durf jij nog te spelen? 
 
Slachtoffers van mensenhandel
Hoe maken we mobiel geven makkelijk waarbij donateurs ook een plaat kunnen aanvragen? 
 
Tijdens 3FM Serious Request: The Lifeline kwamen 3FM en Rode Kruis in actie voor slachtoffers van mensenhandel. Wereldwijd zijn 25 miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. In de week voor kerst lopen de 3FM-dj’s van Goes naar Groningen om aandacht voor dit onderwerp te vragen en geld in te zamelen. De opbrengst gaat naar psychologische hulp voor de slachtoffers en voorlichting met als doel mensenhandel te voorkomen en herkennen. Bekijk hier de case
 
Een lief berichtje voor vergeten kinderen
Hoe kunnen we kijkers van The Voice Kids op een liefdevolle manier betrekken bij het lot van kwetsbare kinderen in Nederland?
 
Stichting Het Vergeten Kind vroeg tijdens de finale van The Voice Kids aandacht voor kwetsbare kinderen in Nederland: want een liefdevol thuis is voor veel kinderen helaas niet vanzelfsprekend. 
 
Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Speciaal met deze campagne wilde Het Vergeten Kind awareness vergroten en zorgen dat deze kinderen zich gezien, gehoord en geliefd voelen. 
 
Boswachters in de natuur
Hoe een verhaal tijdens een wandeling de natuur tot leven brengt met QR-codes
 
Natuurmonumenten biedt bezoekers van een aantal van haar natuurgebieden de mogelijk verhalen te luisteren tijdens hun bezoek via de mobiele telefoon. Het mobiele luisterverhaal wordt hierbij verteld door de boswachter van het gebied. Net alsof hij of zij er is. Waar je zonder het verhaal van de boswachter zomaar langs dat ene speciale plekje zou voorbij zijn gelopen, blijf je nu vol verwondering staan. Het verhaal neemt je mee in je fantasie en je verbeeldt in je hoofd wat er op dat plekje in het verleden allemaal heeft afgespeeld. Lees verder
 
Schoon drinkwater
Hoe kunnen leerlingen zich makkelijk en veilig laten sponsoren via de mobiele telefoon?
 
Wandelen voor Water, een groot educatie- en inzamelingsproject, zet zich samen met verschillende goede doelen in voor veilig drinkwater en sanitatie. Tijdens het project leren duizenden Nederlandse leerlingen over de wereldwijde waterproblematiek. Aansluitend daarop komen de leerlingen in actie door geld in te zamelen met de sponsorloop 'Wandelen voor Water'. Tijdens deze sponsorloop lopen de scholieren bepakt met 6 liter water 6 kilometer. Hiermee ervaren ze wat leeftijdsgenoten in Afrika vaak moeten meemaken. 
 
De geheimen achter kunstwerken
Hoe vertellen we bezoekers van een expositie op een laagdrempelige manier het verhaal achter het kunstwerk? 
 
De verrassende tentoonstelling RMBRNDT.NU laat zien dat Rembrandt van Rijn 350 jaar na zijn overlijden nog steeds kunstenaars inspireert. Tijdens de RMBRND.NU expositie werd letterlijk het verhaal achter ieder kunstwerk verteld via het belangrijkste apparaat van de consument: de mobiele telefoon. De bezoeker scant de QR-code die bij ieder kunstwerk te vinden is met de camera van de mobiele telefoon, zonder dat daarvoor een app geïnstalleerd hoeft te worden. Bekijk hier de case