De collectieve beleving van een groots evenement via mobiele journeys

15 oktober 2020, 05:00
Hoe kunnen we deelnemers aan de alternatieve 11strandentocht de beleving geven dat ze meedoen aan een groots evenement, nu ze vanaf de voordeur individueel gaan wandelen?
 

Het jaarlijkse evenement 11strandentocht (wandeling van Bloemendaal naar Hoek van Holland) van Hartstichting ging vanwege de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, niet door. De impact van corona is groot binnen de Nederlandse samenleving, zo ook voor Hartstichting. De collecteopbrengst is hard nodig voor belangrijk levensreddend onderzoek. 
 
Zo ontstond het initiatief: Hartstocht, de stevigste wandeling vanuit huis voor het hart met de wens om het succes van de 11strandentocht te evenaren maar wel met in achtneming van de geldende corona maatregelen. 
 
Daarom stelde de Hartstichting M.I.C de vraag:
Help ons om de deelnemers van de alternatieve 11strandentocht de beleving te geven van een groots evenement, nu ze vanaf de voordeur individueel gaan wandelen.
 
Aanpak
De oplossing? Hartstocht Buddy journeys
Tweewekelijkse mobiele inspiratie journeys (Hartstocht Buddy) die deelnemers helpen met de voorbereiding en waarmee het evenement on top of mind blijft. 
 
Het Hartstocht evenement begon allemaal met een sms van de Hartstocht Buddy. In de sms stond een link gekoppeld naar een persoonlijke pagina die weer gekoppeld was aan de actieplatformen van Hartstichting zelf. Zo werden deelnemers persoonlijk benaderd. Via de persoonlijke pagina was activerende en enthousiasmerende content over het hart te vinden. Daarnaast konden deelnemers de tussenstanden van zichzelf en het totaal bekijken. En sponsorverzoeken delen om binnen het eigen netwerk nog meer geld op te halen voor de Hartstichting. 
 

De tweede oplossing? Stempelpost journeys
Stempelpost journeys tijdens de wandeling op 3 oktober 2020 voor motivatie en ondersteuning.
 
Zaterdag 3 oktober was het zo ver… deelnemers konden starten vanuit de Eroutes app. Zelf bepaalden zij de route waar zij tijdens de wandeling de stempelpost journeys tegenkwamen. 
 
Afhankelijk van het aantal kilometers dat de deelnemers liep, kwamen zij gemiddeld 8 mobiele stempelposten tegen en bij iedere stempelpost kregen zij een motiverende boodschap van ambassadeurs, cardiologen en patiënten. Daarnaast konden deelnemers vanuit de stempelpost journeys weer berichten sturen naar hun achterban om nog meer mensen te vragen hen te sponsoren.
 
 

  
Het resultaat
Ondanks de corona maatregelen is het initiatief Hartstocht een groot online succes geworden. In totaal schreven bijna 5.000 wandelaars zich in. Samen liepen zij meer dan 41.00 km door het hele land! Onderweg was er gedurende de hele dag vermaak via de virtuele stempelposten in de Eroutes app.  Dit resulteerde in een prachtig totaal bedrag van € 268.957,- euro voor het Corona Harten onderzoek van de Hartstichting.
 
gerelateerde items