Toon alles (3)

DDB TV: Ga toch ploggen!

2 april 2018, 05:55
Hardloopschoenen en een tas, dat is het enige dat je nodig hebt. En handschoenen, voor wie hygiëne hoog in het vaandel heeft staan. We hebben het over een nieuw fenomeen: plogging. Plogging is afval opruimen terwijl je jogt. En het komt, jawel, uit Zweden.
 
Het woord plogging is een samentrekking van de woorden jogging en plocka (verzamelen). Al in 2016 dook de eerste plogger op op Instagram, maar pas sinds een paar maanden is deze fitnestrend echt een hit. YouTube en Instagram staan bol van enthousiaste ploggers. Bijvoorbeeld deze vrolijke zuiderburen, die hun eerste plog run vastleggen:
 

Dat plogging zo’n grote hit is, is begrijpelijk, want niet alleen is het goed voor het milieu, ook maak je je dagelijkse rondje rennen een stukje intensiever. Steeds bukken om afval op te rapen is namelijk ongeveer dezelfde beweging als een burpee of squat. En doordat je steeds moet stoppen, is je plog run eigenlijk gewoon een intervaltraining. Op TrashWalking kun je je aansluiten bij een plogging run of je eigen run aanmelden. Voor wie minder sportief aangelegd is, trashwalking is hetzelfde principe, maar dan voor wandelaars.
 
(Bron: MaatschapWij)
 
gerelateerde items