Day for Change haalt geld op bij publiek voor microkrediet

22 maart 2007
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Microkrediet staat in het brandpunt van de belangstelling. Doorgaans zijn het echter banken en medefinancieringsorganisaties als Cordaid die zich op de markt van het microkrediet begeven. Tijdens de actie Day for Change wordt bij het Nederlandse publiek geld opgehaald dat gebruikt zal worden om de toegang tot microkrediet te vergemakkelijken.


Geld inzamelen en met dat ingezamelde geld microkrediet voor een groter aantal ondernemers in ontwikkelingslanden bereikbaar maken. Dat is in een notendop het doel van de actie Day for Change. Day for Change hoopt het te bereiken door geld beschikbaar te stellen aan 8 Nederlandse organisaties, die mensen gaan opleiden en de infrastructuur voor het beschikbaar stellen van microkrediet gaan verbeteren.

 


Er wordt actie gevoerd tot 5 mei. Vanaf 1 april kan iedereen een munteninzamelingszakje ophalen bij het postkantoor. Ook kan via de site van Day for Change geld worden gedoneerd. Daarnaast wordt een gironummer opengesteld: giro 8000. De Vara gaat op televisie en radio verslag doen van de landelijke actie.

 


Day for Change is in 2006 opgericht door presentator Marc Klein Essink, Diederik Laman Trip en Arthur Hoogendijk.