Toon alles (3)
Edwin Venema

Dag van het Mecenaat met Roelof Prins (Verre Bergen)

3 januari 2017, 11:15
Symposium over de nieuwste trends in het mecenaat op 19 januari.
Symposium over de nieuwste trends in het mecenaat op 19 januari.
Donderdag 19 januari organiseert stichting Geef om Cultuur de 'Dag van het Mecenaat'. Op dit symposium vinden discussies plaats over de rolverdeling in de kunstfinanciering en de nieuwste trends in geven. Er zijn bijdragen van (inter)nationale gasten, onderwie Roelof Prins, directeur van vermogensfonds De Verre Bergen dat 20 miljoen euro doneert voor het collectiegebouw in Rotterdam.
 
Op De Dag van het Mecenaat komen vragen aan bod als: wie zijn de nieuwe gevers voor de kunsten? hoe bind je jongeren aan een kunstorganisatie? en wat vinden donateurs zelf ? Sprekers zijn, behalve Roelof Prins, onder anderen Ina Giscard d’Estaing, werkzaam in het Louvre bij de directie externe relaties: zij kent als Nederlandse de verschillen in motivatie tussen Europese landen. Cathy Pharoa van de City University in Londen vertelt hoe kunstorganisaties de jonge ‘millennials’ aan zich kunnen binden.
 
Initiatiefnemer stichting Geef om Cultuur is opgericht in 2011. Het doel is ‘de bemiddeling, kennisontwikkeling en kennisoverdracht op het gebied van cultuur in Nederland in de breedste zin des woords’ te stimuleren. Concreet: een research fellowship Mecenaat – ingevuld door dr. Renee Steenbergen - en de ontwikkeling van een interdisciplinair kennisplatform Mecenaatstudies.
 
Het symposium vindt plaats in het Academiegebouw in Utrecht en duurt van 13.00 tot 18.00 uur.
Voor het volledige programma en aanmelding: klik hier
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
gerelateerde items