Curator tip: The Gulf Between

30 maart 2019, 00:00
Performance door Ode de Kort bij opening wintertentoonstelling 2017
 
Performance door Ode de Kort bij opening wintertentoonstelling 2017
 
Alexandra Landré en Nanette Kraaikamp, de curatoren van de Kunstvereniging en het Drawing Centre, houden je op de hoogte van inspirerende tentoonstellingen, (inter)nationale evenementen, aanstormende talenten en andere interessante of spraakmakende nieuwsfeiten uit de kunstwereld.
 
Tip: De expositie The Gulf Between, tot en met 21 april te zien in het Cultuurhuis de Warande (België). Een tentoonstelling over zwart, wit en alles daar tussenin. De deelnemende kunstenaars creëren een schemerwereld die op andere wijze connectie maakt met de werkelijkheid.
 
Een van de deelnemers aan de expositie is Ode de Kort. Al enkele jaren is deze kunstenares haast obsessief bezig met cirkel- en ovaalvormen. Tijdens de opening van de expositie van de tentoonstelling in België verzorgde zij een performance waarin dit wederom tot uitdrukking kwam. Deze performance was voor het eerst te zien bij de opening van ‘The fox and the grapes’, de wintertentoonstelling 2017 in de Kunstvereniging. Inmiddels is het uitgegroeid tot een stevig performance-project dat zij op verschillende internationale plekken toont.
 
Metropolis M, het tijdschrift over hedendaagse kunst, sprak met de kunstenares die fotografie studeerde, maar zich nu artistiek meer uit in de vorm van sculpturen en performances. “Ik blijf gefascineerd door de mogelijkheden van dezelfde materialen. En inderdaad ook door de vorm ‘O’. We spreken het uit als een letter, maar het is nog veel meer: het is ook een teken, een cirkel, een klank. Sinds een jaar of twee is die cirkel ook opengevallen en een ‘U’ geworden.” Lees hier het hele interview.
 
gerelateerde items