Toon alles (1)

Oproep om in te zenden voor cultuurprijs van Stichting Over Holland

1 januari 2018, 07:00
Oproep om in te zenden voor cultuurprijs van Stichting Over Holland
Oproep om in te zenden voor cultuurprijs van Stichting Over Holland
‘Wie bracht in 2017 in ons land in de relatie tussen cultuur en maatschappij een grensverleggende ontwikkeling tot stand of lanceerde een vernieuwend idee?’ Met deze paginagrote oproep in NRC Handelsblad nodigt culturele anbi Stichting Over Holland uit tot inzending voor de Over Hoop Prijs 2017, beloond met 25.000 euro.
 
Stichting Over Holland vraagt voordrachten voor ‘het meest innovatieve en sympathieke initiatief. De inzending via www.overhoop.org sluit op 15 januari. Het vermogensfonds stelt op haar website dat de doelstelling ‘prioriteit geniet boven vermogensvorming’. Die doelstelling wordt als volgt geformuleerd:  
‘Het activeren van de relatie tussen cultuur en kunst, en de maatschappij,
het bevorderen van de wetenschap van cultuur en kunst en het stimuleren van vernieuwende ontwikkelingen in de praktijk van – en in het denken over cultuur en kunst, alsmede al hetgeen daarmee verband houdt of daartoe bijdraagt. De werkzaamheden van de stichting zijn in het bijzonder gericht op de Nederlandse samenleving.’
 
De stichting streeft ernaar het rijksmonument buitenplaats Over Holland tot een cultureel centrum te maken. In dat verband geeft de stichting voor haar rekening opdracht het achterstallig onderhoud weg te werken op de voor het algemene publiek toegankelijke overplaats. Het door Over Holland beoogde cultureel centrum moet een ontmoetingsplek en uitvalsbasis zijn voor vernieuwende initiatieven en activiteiten.
 
Het bestuur bestaat uit bestaat uit Jan Christiaan Braun (voorzitter), Jacqueline Schaap, Irma Boom en John Körmeling. Over Holland is gevestigd in Nieuwersluis.
 
►Inzending via: www.overhoop.org
gerelateerde items