CultuurFondsen op Naam groeiende inkomstenbron voor Cultuurfonds

3 februari 2010
Nieuws | | Vermogensfondsen

Het instellen van een CultuurFonds op Naam is een schenkingsvorm die toeneemt in populariteit bij particulieren, bedrijven en stichtingen. Bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zijn in 2009 negen nieuwe CultuurFondsen op Naam ingesteld met een totaalvermogen van ruim één miljoen euro. Het totaal aantal CultuurFondsen op Naam bedraagt 251 per 1 januari 2010.


Dat schrijft het Prins Bernhard Cultuurfonds in een persbericht. Het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgt steeds vaker CultuurFondsen op Naam toevertrouwd, die ten goede komen aan cultuur en natuurbehoud in Nederland. Particulieren (bij leven of via een nalatenschap), bedrijven en stichtingen kiezen voor deze schenkingsvorm vanwege het administratieve gemak en de uitgebreide mogelijkheden. Het CultuurFonds op Naam biedt instellers de mogelijkheid een geliefde vorm van cultuur of natuurbehoud te steunen en draagt een zelfgekozen naam. Het concept van het fonds op naam is eind jaren tachtig door het Prins Bernhard Cultuurfonds geïntroduceerd in Nederland en heeft veel navolging gekregen bij andere goede doelen.



Betrouwbare partner

Directeur Adriana Esmeijer van het Prins Bernhard Cultuurfonds over de toename: ‘Een CultuurFonds op Naam is iets heel persoonlijks. Mensen kunnen hun specifieke voorkeur voor een bepaalde cultuurvorm in het fonds stoppen en met onze kennis van zaken wordt dit geld goed besteed. Schenkers zien ons als een betrouwbare partner. Voor ons is het CultuurFonds op Naam een groeiende inkomstenbron, waardoor wij extra projecten kunnen steunen. Met name voor natuurbehoud en studiebeurzen bestaat het beschikbare budget voor een groot deel uit CultuurFondsen op Naam.’