Toon alles (2)

Cultuurfonds regisseert uniek buurtfonds

18 februari 2014, 14:00
Cultuurfonds regisseert uniek buurtfonds
Cultuurfonds regisseert uniek buurtfonds
Dinsdag 18 februari zette de Amsterdamse wethouder Gehrels de aftelklok voor het nieuwe “Fonds voor Oost” in werking.  Dat moet een fonds worden voor en door bewoners van Amsterdam Oost. Opgezet om leefbaarheid in de eigen buurt te verbeteren. Op 1 mei gaat het Fonds van start. Prins Bernhard Cultuurfonds vervult in dit project een belangrijke regierol.

Bewoners kunnen bij “Fonds voor Oost” terecht voor financiële ondersteuning en advies voor hun idee voor de buurt. Het is ook een fonds voor buurtgerichte nalatenschappen en donaties. Aandachtsgebieden zijn cultuur, welzijn, natuur en milieu, werkgelegenheid en ondernemerschap.

Tot de start op 1 mei werkt een comité actieve bewoners samen met Ymere, Het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst aan de installatie van het Fonds.

Expertise en professionaliteit

Menno Tummers, senior fondsenwerver bedrijven & stichtingen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds over dit initiatief: “We hopen hiermee samen een mooie vorm te hebben ontwikkeld voor een lokaal fonds waarbij de buurt zitting heeft in een buurtcomité en aanspreekpunt is, en er wordt samengewerkt met gerenommeerde partijen om het geheel body te geven en te voorzien van expertise en professionaliteit.”

Lokale fondsen

Tummers, ook verbonden aan de Mecenaatsdesk van het Cultuurfonds, over de specifieke rol van zijn organisatie: “Onze rol is het aansturen en medevormgeven van dit initiatief, het beheren van het fonds in de vorm van een CultuurFonds op Naam alsmede het toezicht houden op de bestedingen. Het fonds haakt aan bij het op bredere schaal opzetten van lokale fondsen in Nederland, zoals dat op dit moment vanuit de SBF in samenwerking met het Ministerie voor Binnenlandse zaken wordt vormgegeven.”

Voor meer informatie zie ook: www.lokalefondsen.nl

 

 

 

 

 

 

 

 
gerelateerde items