Cultuur+Ondernemen: Jo Houben draagt het stokje over

25 februari 2019, 10:00
Jo Houben draagt het stokje over
Jo Houben draagt het stokje over
Per 1 maart 2019 legt Jo Houben zijn taken neer als directeur-bestuurder bij Cultuur+Ondernemen, het kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector. Zijn taken worden overgenomen door Titia Haaxma die sinds juli 2017 mededirecteur-bestuurder is. Jo Houben blijft als adviseur op het gebied van governance en financieren verbonden aan Cultuur+Ondernemen.

Jo Houben

Jo Houben werkt sinds 2000 bij Cultuur+Ondernemen en heeft ondernemerschap, financiering en goed bestuur op de agenda gezet voor de sector. Daar zijn onder andere het programma Creativity to Business, de cultuurleningen en het Fonds Cultuur+Financiering uit voort gekomen.
Voorzitter van de Raad van Toezicht, Steven de Waal: ‘Jo heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionalisering van het bestuur en toezicht in de sector met de ontwikkeling van de Governance Code Cultuur. Deze code is nu dé norm voor goed bestuur en toezicht’.

Titia Haaxma

Titia Haaxma heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het aanscherpen van de strategische focus van de organisatie. Titia Haaxma: ‘De cultuursector is breed en divers. Gezamenlijk staan we voor de taak om de ‘taart’ te vergroten en meer middelen te genereren voor kunst en cultuur. Ondernemerschap zal hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen. Ik zie het als onze taak om kennis hierover te ontwikkelen en te delen. In april lanceren we de Culturele Financieringswijzer die kunstenaars en creatieven de weg wijst naar financiering. Zo bouwen we aan het fundament voor een vitale cultuursector.’

De Waal: ‘De Raad van Toezicht van Cultuur+Ondernemen is ervan overtuigd dat met Titia Haaxma aan het roer, de organisatie haar rol als kenniscentrum voor ondernemerschap in de cultuursector verder kan uitbouwen’.

Bron: Cultuur+Ondernemen
 
gerelateerde items