Cultuur in gesprek met gemeenten

31 januari 2018, 12:00
De Harmonie in Leeuwarden is op 2 februari gevuld met cultuurinstellingen, burgemeesters en wethouders uit het hele land.
De Harmonie in Leeuwarden is op 2 februari gevuld met cultuurinstellingen, burgemeesters en wethouders uit het hele land.
Kunsten ‘92 verzorgt op 2 februari een landelijk cultuurdebat met burgemeesters en wethouders. Vlak voor de Gemeenteraadsverkieziningen worden cultuurinstellingen in de gelegenheid gesteld urgente vraagstukken aan de burgemeesters en wethouders voor te leggen. Deelname aan de conferentie is gratis.
 
Sprekers zijn onder meer Commissaris van de Koning in Friesland Arno Brok, burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone en gangmaker van Leeuwarden Culturele Hoofdstad Sjoerd Bootsma, onder leiding van Ruben Maes. Daarnaast is er een prominente rol voor alle aanwezige burgemeesters en cultuurwethouders uit verschillende landsdelen. De organisatie is in handen van Kunsten ’92, in samenwerking met Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, Gemeente Leeuwarden, VNG, LKCA, European Cultural Foundation, en de Federatie Cultuur. 
 
Arrangementen
Liefhebbers kunnen na afloop kennismaken met enkele highlights van LF2018, via arrangementen tegen gereduceerde prijs. Met de doelgroep van deze bijeenkomst - bestuurders, politici, ambtenaren, uitvoerenden, makers, kunstinstellingen, cultuurfondsen, kunsthogescholen, bedrijven, erfgoedinstellingen en cultuureducatie-professionals - worden in verschillende sessies vragen beantwoord op het gebied van regionalisering, arbeidsmarkt, participatie, atelierbeleid, cultuureducatie en omgevingsvisie. Klik voor meer informatie over alle deelsessies.
 
Programma
10.00 uur Inloop
10.30 uur Start conferentie
*Opening door Commissaris van de Koning van Fryslân Arno Brok
*Keynote door Sjoerd Bootsma (Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018)
*Wethouderspanel plenair
*Lunch in foyer
*Deelsessies. Aan oplossingen werken op het gebied van onder andere cultuureducatie, leefbaarheid, arbeidsmarkt, broedplaatsen, regionalisering, etc.
*Burgemeesterspanel plenair
15.30 uur Einde Afsluiting door burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone
Aansluitend Borrel
 
Datum: 2 februari 2018
Locatie: Leeuwarden | De Harmonie | Ruiterskwartier 4 | klik voor route
Toegang conferentie: Gratis
Voor aanmelden: klik hier
 
gerelateerde items