Toon alles (2)

‘Cryptocurrency biedt kansen, maar blijf voorzichtig’

5 januari 2018, 08:00
Cryptocurrencies, waarvan de Bitcoin de bekendste is, nemen toe in belang. Er zijn al goede doelen in Nederland die donaties in deze nieuwe valuta ontvangen hebben.
Cryptocurrencies, waarvan de Bitcoin de bekendste is, nemen toe in belang. Er zijn al goede doelen in Nederland die donaties in deze nieuwe valuta ontvangen hebben.
Blockchain, wordt dat het woord van 2018 in de filantropie? Het zal zo’n vaart niet lopen, maar volgens Walter van Kaam van Fundraiser Online gaan de financiële markten wel veranderen. Cryptocurrencies, waarvan de Bitcoin de bekendste is, nemen toe in belang. Er zijn al goede doelen in Nederland die donaties in deze nieuwe valuta ontvangen hebben.
 
Er zullen er meer volgen, denkt Van Kaam. ‘Ondanks het feit dat er veel organisaties zijn die er, terecht mijns inziens, huiverig voor zijn. Je moet er immers niet aan denken dat je een donatie ontvangt en enkele dagen later al een verlies moet nemen op de waarde. En dan zullen we het nog maar niet hebben over de bizarre energieconsumptie van de diverse cryptocurrencies en de vraag of dat allemaal wel ecologisch verantwoord is.’
 
‘Blockchain biedt kansen’
Van Kaam is voorzichtig, maar denkt wel dat cryptocurrencies kansen bieden. ‘En de technologie achter de cryptocurrencies, blockchain, biedt echter zeker nieuwe kansen, ook voor goede doelen. De eerste, prille, toepassingen zijn internationaal in onze sector al gesignaleerd en er zullen er komend jaar ongetwijfeld meer volgen. Maak dus vooral niet de fout om de technologie te verwarren met de toepassing, zoals ik maar al te vaak merk in gesprekken.’ 


Kijk meer informatie op onze SelectPage.
gerelateerde items