Crisisdoop voor nieuwe directeur voordekunst Kristel Casander

10 september 2020, 06:00
Kristel Casander: coronacrisis gelijk een vuurdoop...
Kristel Casander: coronacrisis gelijk een vuurdoop...
Per 1 mei is Kristel Casander (1988) de nieuwe directeur van voordekunst. Ze volgt daarmee Roy Cremers op, die het platform in 2010 oprichtte. Voordekunst is inmiddels  uitgegroeid tot een van de succesvolste nonprofit crowdfundingplatforms voor creatieve projecten. Na tien jaar was het tijd om het stokje over te dragen en ruimte te maken voor een opvolger. 
Bijzondere start

Als kersverse directeur kreeg Casander gelijk de Coronacrisis voor haar kiezen. Casander: ‘Het was een beetje een rare start als nieuwe directeur. Gelukkig maak ik al sinds 2012 deel uit van voordekunst en ben ik nauw betrokken geweest bij de groei van het platform. Nu wil ik het platform voortzetten, steviger positioneren en toekomst bestendig maken. We willen daarin ook gaan inzetten op ondersteuning in relatiebeheer. Er is steeds meer aanspraak op particuliere donateurs, die ook bereid zijn om te geven. Je kunt alleen niet zomaar een zak geld komen halen bij donateurs en daarna niks meer van je laten horen. Ik zie een belangrijke rol voor voordekunst in het ondersteunen van het onderhouden van die relatie en communicatie. Net zoals we al jaren ondersteunend zijn in de crowdfunding.’

Achtergrond
Casander volgde tijdens haar werkzaamheden bij voordekunst de Postacademische Opleiding Filantropie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De afgelopen twee jaar combineerde ze haar werkzaamheden met een baan als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Casander heeft een belangrijke rol gespeeld in de groei en bestendiging van voordekunst als belangrijke partner in de culturele en creatieve sector. Voormalig directeur Roy Cremers was enige jaren vaste opinie-schrijver over Cultuur voor De Dikke Blauwe.
►Bron: Goede Doelen Nederland
Meer lezen over het vertrek van Cremers: klik hier.
Voor opiniestukken van Roy Cremers: klik hier.
gerelateerde items