Crisis gaat Britse fondsen 2,3 miljard pond kosten in 2009

4 december 2008
Nieuws | | Governance & Finance

AMSTELVEEN (5 december) - Britse goede doelen kunnen als gevolg van de economische crisis komend jaar een terugloop in inkomsten van 2,3 miljard pond verwachten. Aldus een rapport van accountancy firma PricewaterhouseCoopers.


In het rapport, gepubliceerd door PWC, Charity Finance Directors' Group en the Institute of Fundraising, stellen de onderzoekers dat een onzeker jaar wacht. De behoefte aan diensten wordt groter en corporate sponsors en individuele donoren worden terughoudender of haken af.

 


Al met al kan dit de sector 2,3 miljard pond gaan kosten. Het rapport, getiteld Managing in an Economic Downturn, stelt ook dat de goede doelen dit keer minder voorbereidingstijd voor de recessie hebben dan in het begin van de jaren negentig.

 


De onderzoekers hebben meer dan 360 goede doelen gevraagd hoe zij verwachten geraakt te worden door de crisis en hoe zij reageren of zullen reageren. Ongeveer 90% van de responderende fondsen verwacht een terugloop in inkomsten. Ongeveer 71% stelt al actie te hebben ondernomen. Van deze groep heeft 32% investeringen bevroren en 61% procent de rekrutering van nieuwe werknemers stop gezet.

 


Drie procent van de ondervraagde fondsen zit echt in zak en as: zij weten niet of zij de crisis zullen overleven.