Toon alles (2)

Cosmas Blaauw directeur Max Foundation

27 mei 2013, 08:06
Cosmas Blaauw directeur Max Foundation
Cosmas Blaauw directeur Max Foundation
Cosmas Blaauw (46) is per 1 mei gestart als director fundraising bij Max Foundation, een particulier initiatief dat kindersterfte bestrijdt. Cosmas heeft in diverse commerciële functies werkervaring in het bedrijfsleven opgedaan en is sinds tien jaar actief in ontwikkelingssamenwerking.

Max Foundation focust op het financieren van lokale WASH-projecten (drinkwater, sanitatie en hygiënevoorlichting) op het platteland van Bangladesh. Sinds de oprichting heeft Max Foundation ruim 3,4 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. Hiermee zijn in zo’n 1700 dorpen WASH projecten uitgerold en heeft de stichting ca. 340.000 mensen aan een gezonde toekomst geholpen.

‘Stichting werkt als onderneming’
‘Max Foundation is de eerste ontwikkelingsorganisatie is die ik ken die echt als een onderneming werkt. Ik weet het, steeds meer organisaties omarmen het begrip ‘sociaal ondernemen’, maar vaak blijft het dan een hol begrip: ze hebben een sociaal doel en willen werken als een bedrijf. En dat bedrijfsmatige komt dan vervolgens maar moeilijk uit de verf. Bij Max Foundation is dat anders. Daar zit rendement denken in haar DNA: winstmaximalisatie vanuit iedere euro die wordt besteed. En die winst is dan een zeer concreet sociaal doel: kindersterfte voorkomen’, zegt Blaauw.

(Bron: Vakblad Fondsenwerving)
gerelateerde items