Corporate Power keynotespreker Barbara Baarsma geeft voorproefje in de podcast Money Matters

12 mei 2022
Nieuws | | De Dikke Blauwe

Als voorproefje op haar keynotelezing voor Corporate Power gingen Ruben Koekoek en co-host Sandra Ballij in gesprek met Barbara Baarsma, CEO van Rabo Carbon Bank, voor de podcast ‘Money Matters’.

‘Money makes the world go round’. Maar draait geld ook de goede kant op? In de podcast ‘Money Matters’ gaat Social Finance NL op zoek naar het antwoord op de vraag hoe je sociale impact nou het beste kunt financieren. Om de week verschijnt er een nieuwe aflevering online, waarin de gast een interessant inkijkje geeft in zijn of haar wereld en er vooral veel over geld en impact wordt gepraat.

In de aflevering van deze week praat Barbara Baarsma over de Carbon Bank die samen met boeren projecten ontwikkelt voor CO2-opslag in de bodem en in bomen. Deze opslag kan in de vorm van CO2-credits verkocht worden aan bedrijven die hun uitstoot willen verlagen of compenseren. Barbara geeft ons een inkijkje in de financieringsstructuur hierachter. Kan koolstof werken als valuta? En is het verdienmodel van de traditionele boer inmiddels onhoudbaar geworden?

Kijk voor de shownotes op www.socfin.nl/podcast-money-matters.

Productie: Spraakmaker Media.

Meld je snel aan voor Corporate Power! 2 juni 2022 - Thomaskerk in Amsterdam

Kijk hier voor meer informatie en om aan te melden