Toon alles (2)

Corporate Communicatieadviseur bij ZOA

6 maart 2018, 05:59
Corporate Communicatieadviseur bij ZOA
Corporate Communicatieadviseur bij ZOA
Functie: Corporate Communicatieadviseur
Organisatie: Stichting ZOA
Aantal uren: 40 uur
Locatie: Apeldoorn
Vervaldatum: 18 maart
 
ZOA is een internationale christelijke hulporganisatie en biedt HULP aan mensen die getroffen zijn door een natuurramp of gewapend conflict. ZOA wil bijdragen aan een nieuw perspectief van HOOP waardoor mensen in waardigheid en onderling vertrouwen samen kunnen werken aan hun toekomst. Samen met de getroffen gemeenschappen werken wij aan verder HERSTEL totdat zij weer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het werk van ZOA wordt gecoördineerd vanuit Apeldoorn. Van daaruit werken wij in meerdere landen in Afrika, het Midden-Oosten en Azië. Bij ZOA werken wereldwijd ongeveer 1000 medewerkers.
 
ZOA zoekt een
Corporate Communicatieadviseur (1 fte, m/v)

De afdeling Fondsenwerving en Communicatie van ZOA Apeldoorn bestaat uit 23 medewerkers. Ter uitbreiding van de activiteiten van de afdeling zoeken wij een Corporate Communicatieadviseur met sterke advieskwaliteiten, die tevens als coördinator van het communicatieteam kan optreden. De adviseur rapporteert aan het afdelingshoofd.

Jouw uitdaging
Als Corporate Communicatieadviseur lever je een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid op het gebied van corporate communicatie. Je draagt zorg voor een eenduidige, sterke merkpositionering onder de verschillende stakeholders van ZOA.

Jouw werkzaamheden
· Ontwikkelen en mede-uitvoeren van een corporate communicatiestrategie;
· Ontwikkelen van een geïntegreerd communicatiejaarplan (daarin o.a. interne communicatie, corporate communicatie, internationale communicatie, crisiscommunicatie, media, arbeidsmarktcommunicatie);
· Fungeren als communicatie-sparringpartner voor het managementteam en de verschillende teams van de afdeling fondsenwerving.   
· Coördineren van de werkzaamheden in het communicatieteam en het team inspireren.
· Mede-ontwikkelen en bewaken van een proactieve mediastrategie om ons netwerk in medialand op te bouwen en uit te breiden;
· Mede-ontwikkelen van de communicatieplannen in partnerschappen als de Dutch Relief Alliance, het Christelijk Noodhulpcluster en andere strategische partnerschappen;
· Signaleren van discussies/trends -in de media en achterban- met betrekking tot het werkgebied van ZOA en deze doorvertalen naar de praktijk van ZOA’s werk;
· Het (laten) ontwikkelen van voorlichtings- en communicatiematerialen.

Jouw profiel
We zoeken een energieke, initiatiefrijke collega
· die verbindt en graag in teamverband werkt;
· met een strategische kijk op de organisatie en visie op het belang van corporate communicatie;
· met ruime (minimaal 5 jaar) werkervaring op het gebied van corporate communicatie in (een) complexe organisatie(s);
· die ervaring heeft met het coördineren van een team;
· die ervaring heeft met het bewaken van het (beeld-)merk en de huisstijl van een professionele organisatie;
· die ervaring heeft met het bewaken van het imago van, bij voorkeur, een NGO;
· die een stevige adviseur is, continu kansen en verbeteringen signaleert en aanpakt ten aanzien van de in- en externe profilering
· die bij voorkeur een actief netwerk in (christelijk) medialand heeft;
· met een universitaire- of hbo-opleiding in communicatie;
· met kennis van en bij voorkeur ook ervaring met manieren van online communiceren;
· die zelf ook graag en goed schrijft;
· die goed is in organiseren, goed kan samenwerken en met tijdsdruk weet om te gaan;
· die actief betrokken is bij een christelijke kerk of gemeente en zich herkent in ZOA’s identiteit;
· zich zowel schriftelijk als mondeling uitstekend weet uit te drukken in de Nederlandse en de Engelse taal. Het beheersen van de Duitse taal is een pre.

Wij bieden je
ZOA biedt voor deze afwisselende baan een prima arbeidsvoorwaardenpakket dat past bij een Goede Doelen Organisatie en bij het profiel van deze functie. Daarnaast bieden wij je een omgeving waarin je direct bij kan dragen aan de missie van ZOA, door het mede mogelijk maken van HULP, HOOP en HERSTEL voor mensen in door natuurrampen of conflicten getroffen gebieden. Dit doe je samen met een team van enthousiaste en ervaren ZOA-collega’s in binnen- en buitenland. Samengevat: een prachtige stap in je carrière!

Interesse en je wilt solliciteren?
Kijk op onze website voor meer informatie over ZOA (www.zoa.nl). Vragen over deze vacature kun je mailen naar zoa.vacatures@zoa.ngo. Solliciteren doe je door het sollicitatieformulier op onze website in te vullen en door ook via die weg je CV en motivatiebrief, waarin expliciet gerefereerd wordt aan de gestelde eisen, op uiterlijk 14 maart 2018 te uploaden. Een digitaal assessment kan onderdeel zijn van onze recruitmentprocedure.
ZOA hanteert een gelijke kansenbeleid en zet zich in voor diversiteit op de werkvloer. Gekwalificeerde vrouwen en mannen, personen van alle nationaliteiten, culturele achtergronden, en kandidaten met een beperking zijn van harte welkom om te solliciteren.

Open sollicitaties aan ZOA
Mocht je je aangesproken voelen door deze functie (of ZOA in het algemeen) en/of de pech hebben deze vacature pas na de sluitingsdatum te ontdekken, dan nodigen we je uit een open sollicitatie aan ZOA te sturen via het betreffende sollicitatieformulier op onze website www.zoa.nl/werkenbijzoa. Bij vacatures raadplegen wij eerst onze portefeuille met reeds bekende belangstellenden.
gerelateerde items