Cordaid wint 50.000 euro voor onderzoek

Cordaid wint 50.000 euro voor onderzoek
Cordaid wint 50.000 euro voor onderzoek
8 juni 2012
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Tijdens de door TNO georganiseerde conferentie ‘Comprehensive Approach 2012’ werd bekendgemaakt dat het initiatief van Cordaid-medewerker Paul van den Berg beloond wordt met een geldbedrag van 50.000 euro. Met dit bedrag kunnen Cordaid en TNO het idee uitwerken.

De comprehensive approach, ook wel 3D genoemd, gaat over de afstemming tussen betrokken partijen (diplomaten, militairen, ngo's, bedrijven, enzovoort) in ramp- en conflictgebieden. Het bekendste voorbeeld daarvan was de Nederlandse missie in de Afghaanse provincie Uruzgan.

Hoger niveau
Drie voorstellen ter verbetering van de comprehensive approach mochten gepresenteerd worden. Cordaid presenteerde samen met TNO het voorstel om zo vroeg mogelijk tot een beter missieontwerp te komen. Dus zo veel mogelijk contextanalyses bij elkaar brengen, voordat de politiek een besluit neemt over een Nederlandse bijdrage aan een militaire of civiele missie. Alle betrokken partijen maken dit soort analyses, maar het komt zelden voor dat ze naast elkaar worden gelegd, en zo naar een hoger niveau worden getild. Cordaid en TNO zullen in het najaar van 2012 de resultaten van het project publiceren.