Cordaid vraagt TNO om advies

20 september 2007
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

AMSTELVEEN (20 september) - Cordaid steunt niet alleen met geld. De medefinancieringsorganisatie staat ook aan het topje van een piramide van hulpgoederen die over de gehele wereld gedistribueerd worden. Om de logistieke organisatie te verbeteren heeft Cordaid onderzoeksinstituut TNO om advies gevraagd.


Cordaid distribueert onder andere medicijnen, noodhulppakketten en tenten in diverse ontwikkelingslanden. Soms nemen lokale organisaties de distributie op zich. En soms verzorgt Cordaid de distributie in eigen beheer. Er is sprake van een complex proces waarbij regelmatig iets misgaat.

 


TNO gaat Cordaid helpen bij de optimalisering van haar logistieke processen. Daartoe brengt TNO op dit moment de logistieke processen en de interactie tussen de verschillende afdelingen in kaart. Een veldbezoek aan een project in Burundi maakt onderdeel uit van het onderzoek. De resultaten van de onderzoeksfase zullen binnenkort bekend zijn.

 


Het instituut zegt in een persbericht dat het haar kennis en expertise wil inzetten voor projecten in ontwikkelingslanden. TNO wil op deze manier vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen.