Cordaid snijdt in bijdragen partnerorganisaties

19 oktober 2006
Nieuws | | Ontwikkelings samenwerking

Niet alleen Plan Nederland is teleurgesteld in de Haagse subsidietombola. Ook Cordaid is niet gelukkig met het feit dat jaarlijks 15 miljoen euro moet worden ingeleverd. Enkele dagen terug ging een brief met een vervelende boodschap uit naar partnerorganisaties in Albanië, Georgië, Moldavië, Bulgarije en Nederland.


Cordaid-directeur Rene Grotenhuis valt in de brief met de deur in huis. Dankzij de tegenvallende inkomsten uit de subsidiepot zal Cordaid al haar activiteiten in Albanië, Georgië, Moldavië, Bulgarije en Nederland stopzetten. Geld om de bijdragen aan partnerorganisaties gefaseerd terug af te bouwen is er niet, schrijft Cordaid.

 


Partnerorganisaties die in het laatste jaar van hun contractperiode met Cordaid zitten mogen een nieuw voorstel indienen. Voor organisaties die in het eerste jaar van hun contractperiode zitten gaat de kraan na het aflopen van het contract dicht.

 


In de brief wordt nog wel een kleine handreiking gedaan. De Cordaid Programma Officer's zullen onderzoeken of er andere Nederlandse medefinacieringsorganisaties bereid zijn de getroffen organisaties te steunen met een financiele bijdrage. Maar nu het bezuinigingsspook door medefinancieringsland waart, moet hiervan niet al te veel verwacht worden.