Conservatieven gaan campagne voeren met goede doel

8 maart 2007
Nieuws | | Politiek en overheid

Tijdens de aankomende verkiezingen in Engeland, zullen wat de Tories betreft goede en maatschappelijke doelen een belangrijk speerpunt zijn. Een schaduw minister voor goede doelen is in Greg Clark al benoemd.


De Tories staan er van oudsher niet om bekend dat zijn de burger van de wieg tot het graf willen begeleiden. In die zin is het niet verassend dat David Cameron, beoogd premier van de conservatieven, heeft aangegeven dat de rol van maatschappelijke groeperingen en goede doelen in de civil society wat hem betreft verder moet worden uitgebreid en gefaciliteerd.

 


De benoeming van schaduwminister voor goede doelen Greg Clark is wat dat betreft al een duidelijk eerste signaal. Clark werd afgelopen week geïnterviewd door het magazine ThirdSector. Hij zegt: "Toen David me benoemde in november gaf hij aan dat hij het particuliere initiatief voor het algemeen nut als speerpunt wil gaan neerzetten tijdens de verkiezingscampagne."

 


Clark geeft in brede streken aan in welke richting de conservatieven denken. Hij hoopt maatschappelijke groeperingen ervan te overtuigen om klassieke overheidsfuncties over te nemen. Zijn focus is daarbij voornamelijk gericht op lokale organisaties. Ook zal een eventueel kabinet-Cameron privaat geven en corporate giving gaan stimuleren, onder andere door fiscale prikkels te creëren.