Toon alles (2)

Congres MEER WIJ: Nederlanders zijn productiever als ze samenwerken

29 mei 2019, 06:00
Vrijdag 28 juni: het congres over samenwerken aan de 21ste eeuw
Vrijdag 28 juni: het congres over samenwerken aan de 21ste eeuw
Samenwerken loont en is hard nodig. Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek uitgevoerd door Peil.nl. Op vrijdag 28 juni 2019 worden dit onderzoek en de visie van een dertigtal inspirerende denkers en doeners over dit onderwerp gepresenteerd tijdens het congres MEER WIJ. Over Samen Werken in de 21ste eeuw.
 
Economische ongelijkheid, Zwarte Piet, de klimaatdiscussie, het begin van de 21ste eeuw is het toonbeeld geworden van toenemende verdeeldheid in vrijwel alle sectoren van de maatschappij. Demografische, economische en technologische ontwikkelingen lijken de kloven in onze samenleving alleen maar te vergroten. Steeds meer groepen en politieke partijen claimen hun bestaansrecht door zich tegen anderen af te zetten. Terwijl het succesvol te lijf gaan van de uitdagingen waarvoor we staan juist begint met meer samenwerking.
 
Dit evenement nodigt inspirerende denkers en doeners uit hun licht te laten schijnen over de noodzaak en mogelijkheden veel meer samen te werken, van 'meer ik' naar 'meer wij' in de maatschappij. De bijeenkomst wordt mede ondersteund door een groot aantal maatschappelijk betrokken partijen omdat ook zij overtuigd zijn van de noodzaak om meer samen te werken. 
 
Het officiële programma, dat om 16.00 uur begint, omvat onder andere:
  • Uitreiking van de Constructive Rebel Awards aan vier jonge en vernieuwende maatschappelijke ondernemers (Dennis Karpes, Joszi Smeets, Bas Timmer en Zizi Fernandez).
  • Lancering van het boek Meer Wij, over samenwerken in de 21 ste eeuw, waarin een dertigtal inspirerende Nederlanders uit vrijwel alle sectoren hun visie op het thema geven.
  • Een samenvatting van de uitkomsten van een enquête over het belang en de mogelijkheden van samenwerking, uitgevoerd door het bureau Peil.nl van Maurice de Hond.
Talitha Muusse leidt het programma.
 
Iedereen die het thema een warm hart toedraagt is en daar graag aan mee wil werken is van harte welkom. Klik hier voor deelname.
 
gerelateerde items