Conferentie over grensoverschrijdende filantropie

4 augustus 2005
Nieuws | | Tax & Legal

Filantropie is steeds vaker grensoverschrijdend. Bij geven over de grens treden echter diverse complicaties op. Gevers, ontvangers en adviseurs hebben rekening te houden met complexe wetgeving die vaak van land tot land verschilt. De voetangels en klemmen worden 14 en 15 september besproken tijdens de conferentie International Philanthropy: Creating the Right Climate.

 

Tijdens de tweedaagse conferentie, die wordt georganiseerd door ECCVAT en EAPG, treffen wetgevers, officials, donoren, vermogensfondsen, NGO's en goede doelen elkaar. Verschillende sprekers zullen hun licht werpen op de haken en ogen die optreden bij grensoverschrijdend geven. Onder hen Laszlo Kovacs, Europees Commisaris voor Taxation & Custom Union, en Ineke Koele, Nederlands specialiste op het gebied van de juridische aspecten van geven.

 

Een van de heetste aardappels die wordt besproken is dat van de BTW. Al dertien jaar wordt in Europees verband gewerkt aan het gelijkschakelen van de belasting op toegevoegde waarde. Tot dusver zonder resultaat. Met de toetreding tot de EU van tien nieuwe lidstaten is het probleem echter des te complexer geworden.

 

De conferentie vindt plaats in het International Press Center in Brussel, op 14 en 15 september. Wie wil deelnemen aan de conferentie kan via een online boekingsformulier een plaatsje boeken. Zie daarvoor, en voor het complete programma, de onderstaande link.