Toon alles (1)

Landelijke conferentie conflictscheidingen: drie nieuwe wegen naar de toekomst 

11 september 2017, 08:00
Kompaan en De Bocht organiseert op 26 oktober de landelijke conferentie conflictscheidingen voor professionals.
Kompaan en De Bocht organiseert op 26 oktober de landelijke conferentie conflictscheidingen voor professionals.
Samen met Veilige Haven organiseren we een landelijke conferentie (met simultane vertaling Engels – Nederlands) voor professionals op donderdag 26 oktober 2017 in Den Bosch.
 
Met plenaire lezingen o.a. over:
1. Hoe maak ik partnergeweld met ouders bespreekbaar: de MASIC-methode Prof. Amy Holtzworth-Munroe, Indiana State University, Bloomington, ontwikkelaar van de MASIC
2. Hoe ontrafel ik met collega’s in multidisciplinair verband complexe conflictscheidingen: het High Conflict Forum, een voorbeeld uit Tilburg
3. New Ways 4 Families: Een effectieve interventie bij conflictscheiding Bill Eddy, High Conflict Institute, San Diego
 
En workshops, waaronder:
Medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming, Veilig Thuis en Kompaan en de Bocht die in het ZonMw project met de MASIC en met het High Conflict Forum hebben gewerkt, delen hun ervaringen. Deze conferentie sluit het ZonMw project “Samenwerken voor een effectieve aanpak van met conflict beladen echtscheidingen (“vechtscheidingen”) in Midden-Brabant” af.
 
Op vrijdag 27 oktober is er de Workshop ‘New Ways 4 Families’ door Bill Eddy (in het Engels, geen vertaling). Bill Eddy zal een eendaagse workshop geven voor 40 professionals over zijn kosteneffectieve interventie bij conflictscheidingen, waarbij conflictbeheersings- en communicatievaardigheden worden aangeleerd. Deze workshop is beperkt tot 40 deelnemers.
 
Meer informatie en aanmelden:
http://www.wijzer-scheiden.nl
http://www.veiligehaven.nl/conferentie/
 
gerelateerde items