Toon alles (2)

Communicatiemedewerker bij Stichting IPSO

23 mei 2019, 05:55
Communicatiemedewerker bij Stichting IPSO
Communicatiemedewerker bij Stichting IPSO
Functie: Communicatiemedewerker
Organisatie: Stichting IPSO
Aantal uren: 36 uur
Locatie: Almere
Vervaldatum: 14 juni 2019
 
Stichting IPSO is de brancheorganisatie voor 75 IPSO Inloophuizen, die gezamenlijk een landelijke dekking hebben en met voornamelijk vrijwilligers aan (ex)kankerpatiënten en hun naasten psychosociale ondersteuning bieden. Belangrijk werk, want één op de 3 Nederlanders krijgt zelf of in hun omgeving te maken met kanker. Gelukkig zijn er steeds meer overlevers. De medische zorg is goed geregeld, maar uit recent onderzoek blijkt dat de psychosociale ondersteuning tijdens en na de ziekte nogal te wensen overlaat. De IPSO Inloophuizen bieden deze informele psychosociale ondersteuning. 
 
Onderdeel van de Stichting is het bureau IPSO dat momenteel bestaat uit 4 professionals, die zich inzetten om de IPSO Inloophuizen te ondersteunen en hun belangen te behartigen. Door subsidietoekenning gaat het team uitbreiden en zijn wij op zoek naar een enthousiaste communicatiemedewerker die haar/zijn creatieve talent wil inzetten om Stichting IPSO en de IPSO Inloophuizen te profileren en verder op de kaart te zetten. We bieden een uitdagende zelfstandige functie bij een kleine non-profit organisatie. Ons werk is maatschappelijk relevant en jij kunt met jouw bijdrage het verschil maken. 
 
Wat ga je doen? 
• Je ontwikkelt een (meerjaren) communicatieplan zowel voor de Stichting, als ter ondersteuning van de IPSO Inloophuizen en je geeft invulling aan de uitvoering. 
• Je maakt online en offline communicatiemiddelen zoals nieuwsbrieven, folders en ander promotiemateriaal. 
• Je bent verantwoordelijk voor (vernieuwing van) de website. 
• Je bent verantwoordelijk voor onze sociale mediakanalen. 
• Je bouwt mee aan het versterken van het netwerk van stakeholders. 
• Het opbouwen van een netwerk in relevante media en je kunt IPSO vertegenwoordigen o.a. richting de media. 
• Je schrijft subsidieaanvragen en werkt nauw samen met de fondsenwerver/marketeer voor het inzetten van de juiste communicatiemiddelen ten behoeve van de fondsenwerving. 
 
Wat breng je mee? 
Onze ideale kandidaat is service- en mensgericht. Naast pionier ben je een creatieve duizendpoot die zelfstandig maar ook in teamverband kan werken. Je bent flexibel, pakt zaken aan en bent bereid in te springen waar nodig. Je gaat actief op zoek naar informatie die nodig is om je werk goed te kunnen doen. Je werkt planmatig en gestructureerd. Je weet op alle niveaus te communiceren en de juiste snaar te raken. Je bent een actieve en leergierige professional, die graag werkt aan open en tijdige communicatie van hoge kwaliteit. 
Daarnaast voldoe je aan de volgende criteria: 
• Je beschikt over hbo werk- en denkniveau (en een afgeronde relevante opleiding). 
• Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring. 
• Je hebt affiniteit met de non-profit sector en de doelgroep. 
• Je hebt uiteraard een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 
• Je bent in bezit van rijbewijs B en een auto. 
• Je bent woonachtig in een straal van 30 km van Almere, maar bereid en in staat om landelijk te werken. 
 
Enthousiast geworden? 
Je kunt je sollicitatie tot 15 juni mailen naar info@ipso.nl t.a.v. Sonja Robben (directeur). Voor vragen over deze functie kun je terecht bij Reimeke Spanjaard (beleidsadviseur), 06 496 438 29. De eerste ronde sollicitatiegesprekken staat gepland op 18 juni 2019.
 
Ook een vacature plaatsen? Klik hier.
 
gerelateerde items