Toon alles (1)

Columns van OS-expert Bart Romijn in De Dikke Blauwe

22 februari 2021, 17:00
De columns van Bart in DDB: expert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking & leiderschap.
De columns van Bart in DDB: expert op het gebied van ontwikkelingssamenwerking & leiderschap.
De Dikke Blauwe zal vanaf februari regelmatig columns publiceren van Bart Romijn. Romijn is sinds 2014 directeur van Partos, de Nederlandse branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking met meer dan honderd non-gouvernementele ledenorganisaties. Romijn bezet de laatste jaren hoge plaatsen in de jaarlijkse ranking van filantropie-influentials, De Dikke Blauwe 100. Zijn eerste bijdrage verscheen op 18 februari j.l.
 
Als Partos-directeur is Bart Romijn ook voorzitter van het Platform Ondernemen in Ontwikkelingslanden, de Internationale Samenwerkings Poort en diverse andere samenwerkingsverbanden. Bart is tevens bestuurslid van de vereniging Worldconnectors: Worldconnectors is een coalitie van betrokken verbinders en de enige vereniging in Nederland die professionals uit verschillende sectoren, generaties en disciplines samenbrengt om complexe duurzaamheids- en maatschappelijke vraagstukken op het terrein van de SDGs aan te pakken. De leden zijn o.a. beleidsmakers, ondernemers, wetenschappers, vertegenwoordigers van NGO’s of media. 
 
Professionele achtergrond 
De rode draad  in het werk van Romijn is het opkomen voor en mobiliseren van burgers en maatschappelijke organisaties voor duurzame, inclusieve ontwikkeling wereldwijd. Na afronding van zijn studie in Wageningen werkte Romijn begin jaren tachtig bij Greenpeace en het Europees Parlement. In 1988 richtte hij de not-for-profit consultancy Aidenvironment op, een sociale onderneming avant-la-lettre waarvan hij 15 jaar directeur was. Aansluitend was hij 10 jaar directeur van Warner Strategy & Fundraising van waaruit hij ruim 100 maatschappelijke organisaties en initiatieven ondersteunde bij hun strategische positionering, organisatieversterking en genereren van inkomsten.
 
Persoonlijk motto                          
Oprechte genegenheid voor mens en natuur is de sleutelfactor voor een duurzame toekomst.
 
►Lees de eerste column van Bart Romijn: klik hier
♦Ga naar de pagina waarop de columns en artikelen over Bart Romijn bij elk aar staan: klik hier
gerelateerde items