Toon alles (2)

CBF publiceert collecterooster 2018

29 december 2017, 08:00
CBF publiceert collecterooster 2018
CBF publiceert collecterooster 2018
Het Centraal Bureau Fondsenwerving heeft het collecterooster voor het komende jaar bekendgemaakt. Op de website van CBF staat zowel het landelijke collecterooster en de gemeentelijk collecteroosters.
 
Vrijwel alle gemeenten werken met een vergunningsstelsel. Aan de hand daarvan maken Stichting Collecteplan en het CBF ieder jaar het landelijk collecterooster; een concrete planning om de collectes van landelijk collecterende grote goede doelen te spreiden. Gemeenten volgen dit landelijke collecterooster bij het uitgeven van vergunningen.
Kleinere goede doelen of goede doelen die niet landelijk collecteren kunnen vergunningen krijgen in de weken die als ‘vrije periodes’ in het landelijke collecterooster staan. In principe verlenen gemeentes één vergunning per week.
 
Gemeentelijke collecterooster
In de gemeentelijke collecteroosters vindt u de collectes van de landelijk collecterende goede doelen, plus de andere collectes of donateurswervingsactiviteiten waarvoor de gemeente een vergunning heeft verleend. De donateurswerving gebeurt meestal in winkelstraten, maar kan ook huis-aan-huis zijn. 
 
gerelateerde items