Collectebus van de toekomst

De collecteweek van het Nationaal MS Fonds is van 20 t/m 25 november 2017. 
De collecteweek van het Nationaal MS Fonds is van 20 t/m 25 november 2017. 
29 augustus 2017
Nieuws | | Organisatienieuws

Maar liefst 21 goede doelen, waaronder het Nationaal MS Fonds, hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Met deze collectebus kan naast contant ook contactloos en met pin gegeven worden aan de collectant. Contactloos betalen wordt steeds populairder. In 2014 waren er nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. 
 
Collecteren wordt steeds populairder
Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. Een grote belemmering is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch graag wil geven, is nu een oplossing gevonden; een hypermoderne collectebus. De 21 goede doelen investeren gezamenlijk in vijfhonderd collectebussen met ingebouwde pinautomaten. Voortaan kan er dus zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren.
 
Roulatie 
De collectebussen rouleren onder de 21 deelnemende goede doelen zodat de samenwerkende organisaties kosten kunnen besparen. De goede doelen gaan vanaf 3 september met de nieuwe collectebussen in 50 plaatsen in Nederland op pad. 
 
De collecteweek van het Nationaal MS Fonds is van 20 t/m 25 november 2017. 
 
www.mscollecte.nl