Toon alles (2)

Coen Abbenhuis: CliniClowns zijn echt van belang in de zorg

21 november 2018, 00:00

DDB Paspoort

Coen Abbenhuis
Burgerlijke staat
Gehuwd
Functie
Directeur
Bij
CliniClowns Nederland
Sinds
2017


Doneert privé
Een keur aan goede doelen, waaronder MIND, KWF, MS research, Natuurmonumenten, ADF, Cordaid, Amnesty, Dokters van de Wereld, Ark Mission, Leger des Heils, Artsen zonder grenzen, CliniClowns, St DOEN, Hartstichting, Kika, Greenpeace, WNF, St. Vluchteling, Rode Kruis, Unicef etc.
Maatschappelijke nevenfuncties
Lid Raad van Toezicht CNV Connectief Lid Bestuur Ark Mission Lid Bestuur Stichting Stimulering Amateur Schilderkunst
Droom
Dat we op nog meer plekken bijdragen aan het welzijn van zoveel mogelijk zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie.
Maatschappelijke missie
Iedereen die wij bezoeken de kracht van oprechte aandacht en verbeelding laten ervaren.Wat is uw persoonlijke, maatschappelijke missie als bestuurder?
Mijn doel is zorgen dat Nederland zich realiseert dat het werk van onze clowns veel meer is dan een leuk moment, en echt van belang is voor de kwaliteit van de zorg. Vanuit de verbeeldingskracht
en het oprechte contact tussen clown en kind vergroten we hun veerkracht en verminderen we stress- en angstgevoelens. Dat doen we ook voor mensen met dementie. We streven ernaar om bewust te worden ingezet daar waar we het meest van toegevoegde waarde zijn. 

Zo leveren wij onze bijdrage binnen het zorgproces, bijvoorbeeld bij een medische handeling of gedurende een revalidatieproces. En dragen we op een positieve manier bij aan het welzijn van mensen in een kwetsbare situatie. Ik ben trots op de meerwaarde die wij met onze aanpak leveren binnen de Nederlandse zorg.

Wat kunt u betekenen voor de major donors die in uw organisatie zijn geïnteresseerd?
We helpen u graag met het opstellen van een eenvoudig geefplan. Optimaal belastingvoordeel, bijzondere wensen zoals bezoekjes aan een ziekenhuis bij u in de regio én persoonlijke terugkoppeling over wat we met uw gift hebben kunnen realiseren, zijn hier onderdeel van. Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons het welzijn van zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie te verbeteren. 
 
gerelateerde items