Toon alles (2)
Kirsten Karmiggelt

Coalitie start campagne ‘Hoop voor de kerk in Syrië en Irak’

3 februari 2016, 00:00
Met de nieuwe campagne proberen tientallen kerken en organisaties de nood en de hoop van de kerk in Syrië en Irak onder de aandacht te brengen
Met de nieuwe campagne proberen tientallen kerken en organisaties de nood en de hoop van de kerk in Syrië en Irak onder de aandacht te brengen
Kerken, christelijke en algemene organisaties in Nederland slaan de handen ineen in een coalitie, die campagne voert onder het motto: ‘Hoop voor de kerk in Syrië & Irak’. Zij reageren daarmee op de immense humanitaire ramp die plaatsvindt in Syrië en Irak, waar christenen en andere minderheden worden vervolgd en uitgemoord.
 
Geert van Dartel (directeur van de Katholieke Vereniging voor Oecumene), Wimco Ester (coördinator advocacy van Open Doors) en Klaas van der Kamp (algemeen secretaris van de Raad van Kerken) gaven dinsdag 2 februari een toelichting op de campagne die loopt van 1 februari tot 1 juni 2016. Doel van de campagne is om kerken, bevolking en politiek te stimuleren in te zien dat de blijvende christelijke presentie in Irak, Syrië en de omringende landen belangrijk is zowel nu als in de toekomst. ‘De kwaliteit van een beschaving hangt in belangrijke mate af van de ruimte die je biedt aan minderheden’, aldus één van de woordvoerders. 
 
Meer betrokkenheid
In deze campagne proberen tientallen kerken en organisaties de nood en de hoop van de kerk in Syrië en Irak onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De actie is volgens de initiatiefnemers geslaagd als er in de kerken, bij de bevolking en bij de politiek meer betrokkenheid ontstaat bij de situatie van christenen en andere kwetsbare minderheden in Irak en Syrië; en als de mensen in die landen meer besef krijgen van de betrokkenheid vanuit de Nederlandse samenleving.
 
Campagne
De campagne wordt gevoerd met het logo van een afgeschoten kruis, waarbij de afgeschoten arm van het kruis is vervangen door het woord ‘hoop’. De campagne is geïnitieerd door Missie Nederland en de Raad van Kerken in Nederland en wordt gedragen door de verschillende deelnemers.
 
Ga voor meer informatie naar de actiesite hoopvoordekerkinsyrieenirak.nl.
 
gerelateerde items