Clinton komt op uitnodiging van NPL

9 november 2006

Op donderdag 7 december aanstaande zal Bill Clinton op uitnodiging van de Nationale Postcode Loterij een speech houden op de NPL Wereldmeeting die op Paleis Soestdijk gehouden wordt. Gasten op de Wereldmeeting zijn ondermeer Nederlandse politici.


De Clinton Foundation was begin dit jaar de 50e benificiënt van de Postcode Loterij. Klimaatverandering is een van de speerpunten van de Clinton Foundation. Met deze Wereldmeeting over klimaat hoopt de NPL het debat over klimaatverandering een extra impuls te geven. Een extra trekking van de Loterij (16.3 miljoen euro, een euro per Nederlander) is door de NPL toegewezen aan de Hier-campagne, een gezamenlijke klimaatcampagen van ruim 40 maatschappelijke organisaties.

Op eerdere NPL Wereldmeetings spraken vooraanstaande sprekers als Francis Fukuyama, Irene Kahn en Ruud Lubbers over grote maatschappelijke thema's. Dat Clinton kiest voor het thema klimaatverandering is niet verwonderlijk. Het laatste jaar is ondermeer door Al Gore's boek en nieuwe wetenschappelijke publicaties, klimaatverandering in een bredere belangstelling komen te staan.