Civil Society 2010: Lagerhuisdebat met Paul Schnabel

18 maart 2010
Nieuws | | De Dikke Blauwe

AMSTELVEEN (18 maart) - Een Lagerhuisdebat staat vrijwel altijd garant voor verbaal vuurwerk. Zeker als de debatleider Steven van Eijck heet en er prominente gasten zijn als de messcherpe SCP-directeur prof. Paul Schnabel. Dit mede door sponsor PricewaterhouseCoopers mogelijk gemaakte Lagerhuisdebat is bedoeld voor alle congresdeelnemers die actief willen meediscussiëren over de uitdagingen waarvoor organisaties in de filantropie gesteld worden: wat is de rol van onze fondsen in een snel veranderende samenleving?

Debatleider Steven van Eijck gaat met u, maar ook met de deskundige panelleden Paul Schnabel, Robert Swaak (bestuursvoorzitter PWC) en ed van den Bergh (Agenda Filantropie), in gesprek over de rol die actieve burgers kunnen (of moeten) vervullen in een snel veranderende samenleving. Wat is de "leverage power" van vermogensfondsen en goede doelen, juist nu wij een economische recessie verkeren? Hoe kunnen wij beter, slimmer en efficiënter bijdragen aan de oplossing van vaak complexe maatschappelijke vraagstukken? Hoe moeten wij daarvoor samenwerken met "lastige" stakeholders als overheid en bedrijfsleven?  Gaat de filantropiesector nu een deuk in het pak maatschappelijke boter slaan of niet? De hamvraag: Watis ons vermogen om te dragen?

In dit Lagerhuisdebat krijgen de deelnemers o.a. d.m.v. een kort videoverslag een kernachtige update van het werk van verschillende sectorgenoten die zich na het laatste congres hebben geschaard achter de"Agenda Filantropie 2010", een manifest met algemene en ook concrete doelstellingen voor betere samenwerking in de sector. In een door PWC en Stichting Civil Society georganiseerde Maatschappelijke Rondetafel, spreekt reeds een groot aantal betrokken sectorgenoten over het werk rond de "Agenda" op 31 maart. De conclusies en aanbevelingen uit deze Rondetafel worden meegenomen in deze sessie en met u gedeeld.  

Snel inschrijven: vol is vol. Parallelsessie 3A:dubbele sessie 14.00-15.45. Ga snel naar www.civilsociety.nl