Civil Power 2022: Tijd voor disruptie!

9 juni 2022
Nieuws | | Civil Power



Civil Power 2022: Tijd voor disruptie!  

— Woensdag 26 oktober 2022, 14.30 - 17.00 uur met aansluitend borrel
— Locatie: KIT Royal Tropical Institute, Mauritskade 63, Amsterdam

Civil Power is helaas uitverkocht


Civil Power is hèt event over filantropische burgerkracht voor goede doelen, vermogensfondsen en alle andere spelers in het ‘Land van Goed Doen’ en wordt jaarlijks georganiseerd door De Dikke Blauwe / Walburg Pers. Kom op 26 oktober 2022 naar het Amsterdamse KIT en praat mee over de toekomst van filantropie: Tijd voor disruptie!

thumbnail_cover_filantropie_tekentafel.jpegFilantropie terug naar de tekentafel 
Het kader van Civil Power 2022 wordt gevormd door het nieuwe boek van de (inter)nationaal  erkende filantropie-deskundige dr. Rien van Gendt dat in oktober bij Walburg Filantropie verschijnt. Als filantropische fondsen relevant willen blijven, moeten ze kunnen inspelen op de veranderingen in hun omgeving. Grote disruptors als Covid-19 en de Oekraïne-oorlog werken als katalysator van een debat dat zowel vermogensfondsen als goede doelen zouden moeten voeren om de unieke, onafhankelijke positie die ze hebben voor de inzet van private middelen duurzaam te kunnen innemen. thumbnail_Rien van GendtLDF_4895.jpeg
Met Filantropie terug naar de tekentafel daagt Van Gendt bestuurders en toezichthouders van vermogensfondsen en goede doelen uit om zowel intern, als met de door hen gesteunde maatschappelijke organisaties, continu te werken aan een toekomstagenda met een stevig disruptie-absorptievermogen.

Filantropie terug naar de tekentafel verschijnt op 26 oktober 2022, reserveer hier uw exemplaar.

De Dikke Blauwe 100
Tijdens Civil Power zal de winnaar bekend worden gemaakt van De Dikke Blauwe 100, de jaarlijkse ranglijst van filantropie-influentials. De nieuwe #1 zal aan het slotstuk van Civil Power door de winnaar van de editie 2021: Marc van den Tweel (directeur NOS*NCF) aan de tand worden gevoeld. 

Keynote spreker: Melanie Maas Geesteranus 
Keynote spreker tijdens Civil Power is Melanie Maas Geesteranus, sinds 2018 CEO van Porticus. Sinds 1995 coördineert Porticus de filantropische inspanningen van de familie Brenninkmeijer en zet daarmee een traditie van maatschappelijk engagement voort die teruggaat tot 1841. Porticus werkt in 65 landen, heeft kantoren over de hele wereld en werkt samen met 1.500 partners. 

Melanie Maas Geesteranus FvB May 2022.jpeg

Over Melanie Maas Geesteranus
Melanie trad in 2018 in dienst bij Porticus als CEO. Haar carrière omvat zowel de lokale en nationale overheid als het bedrijfsleven. Ze is actief betrokken geweest bij de VN, de Wereldbank en het World Economic Forum. Melanie hield zich als vice-minister en minister in verschillende Nederlandse kabinetten actief bezig met grote onderwerpen als infrastructuur, ruimtelijke ordening, (internationaal) waterbeheer en milieu. In de private sector was zij directeur bij Achmea Zorgverzekeraars, een van de grootste verzekeraars in Europa. Melanie heeft een grote passie voor sociale inclusie en participatie met als doel democratie voor iedereen te laten werken. 

Andere sprekers tijdens Civil Power
— Interview door Simone Weimans met Rien van GendtLicense to operate: Heeft Bregman gelijk en moeten we gewoon meer belastinggeld betalen..? Of is er toch een unieke rol voor privaat geld voor het publieke doel?;
— Jan van de Venis, Ombudsman Toekomstige generaties 
— Tanja Jadnanansing, stadsdeelvoorzitter (Amsterdam-Zuidoost)
— Lindy van Vliet, directeur Kennis bij het Koninklijk Instituut van de Tropen (KIT);
— Marc van den Tweel (directeur NOC*NSF) in gesprek met de nieuwe winnaar van De Dikke Blauwe 100.
 

b41369cb-d102-4bc0-b145-db8cf89523bf.JPG

Het Nieuwe Generatiepanel
Tijdens Civil Power zullen drie oudleerlingen van IMC Weekendschool de stem van jongeren vertegenwoordigen in Het Nieuwe Generatiepanel. Voorafgaand aan Civil Power zullen zij zich voorbereiden op de thema’s die deze middag aan bod komen in een Masterclass, georganiseerd door IMC Weekendschool.

Dagvoorzitter: Simone Weimans (NOS Journaal) 

Simone Weimans_ rogier-20180115-0382.jpg

Tarieven Civil Power 2022

— Prijs inclusief boek Filantropie terug naar de tekentafel ter waarde van 34,99 euro: 175,00 euro ex btw 
— Prijs zonder boek: 155,00 ex btw 

— Neemt u een collega mee, dan krijgt hij/ zij 40% korting op het event. Vraag de promotiecode op via fondsen@walburgpers.nl
Premium abonnees van De Dikke Blauwe krijgen 20% korting. Vraag de promotiecode op via fondsen@walburgpers.nl