Civil -Inspiratiesessie: Scenariodenken als overlevingsstrategie

11 maart 2010, 08:59

AMSTELVEEN(11 maart) - Op 20 mei geven dr. Paul Iske (ABN AMRO Dilaogues House) en Paul Rinkens (werkzaam in de hospitality industry en vastgoedsector) tijdens het Civil Society Congres een ‘inspiratie-sessie' voor bestuurders en beslissers in de filantropie onder de titel "Scenariodenken als overlevingsstrategie." In deze sessie geven Iske en Rinkens ter lering veel voorbeelden van ‘briljante mislukkingen'.

"Leren van de toekomst is geen kunstje", volgens sessieleider Paul Iske. "Het is een mentale instelling die uw organisatie beter laat reageren op nieuwe ontwikkelingen.Iske & Rinkens noemen zich ‘omgevingsarchitecten' en zullen hun visie geven op het belang van een cultuur van samenwerken, creativiteit, duurzaamheid en ondernemerschap om projecten te realiseren die ook in de toekomst waarde creëren. Zij geven voorbeelden uit andere sectoren waaruit non-profitorganisaties, goede doelen en vermogensfondsen kunnen leren. Ook van de projecten die niet gelukt zijn. Iske zal daarom ook ingaan op "Het Instituut Voor Briljante Mislukkingen". Dit instituut wil door verhalen, filmpjes, interactieve workshops, seminars en roadshows een klimaatverandering bereiken; een positieve houding ten opzichte van (het leren van) mislukkingen bevorderen.Als eerbetoon aan uitvinders en doorzetters. En om alle anderen uit te dagen...Het instituut komt uit de koker van Dialogues, een initiatief van ABN AMRO. Dialogues wil ondernemend (in de ruimste zin van het woord) denken en gedragstimuleren.

Congresdeelnemers kunnen zich vanaf week 11 inschrijven voor de sessie van Iske en Rinkens via www.civilsociety.nl

Civil Society Congres, 20 mei Spant! In Bussum

Parallelsessie 1A

Tijd:11.00 - 12.45 uur (dubbele sessie)

Leren van de toekomst. Hoe scenariodenken de creatieve energie in uw organisatie kan losmaken én vasthouden.

Deze sessie is primair bedoeld voor directeuren, bestuurders en medewerkers die op strategisch niveau werkzaam zijn binnen hun organisatie.

 

 

gerelateerde items