Toon alles (1)

CicularFutures zoekt pioniers in circulaire economie

8 juni 2018, 06:00
CicularFutures zoekt pioniers in circulaire economie
CicularFutures zoekt pioniers in circulaire economie
Ashoka, eBay Foundation, C Creators, Circle Economy, Waste2Wear, De Hoge Dennen en Philipslanceren CircularFutures, een initiatief dat de manier waarop we ons als burgers gedragen, onze benadering van het overheidsbeleid en onze manier van zakendoen moet gaan veranderen. Het programma gaat in september van start in Amsterdam en brengt pioniers uit het veld bij elkaar om samen voorop te gaan in de transitie naar een circulaire economie. Aanmelden voor dit programma kan tot 17 juni. 
 
CircularFutures gelooft in een circulaire economie, in een andere manier van denken over commercie die verder kijkt dan het industriële model ‘take, make and dispose’. ‘We zien een toekomst waarin mensen centraal staan ​​in nieuwe economische modellen die voor iedereen werken, overal. In deze modellen zijn groei en winst in overeenstemming met onze omgeving en met onze behoeften als burgers. Velen zijn het eens over het principe van een circulaire economie: de vraag is, hoe maken we het echt?’, aldus de initiatiefnemers. 
 
Op zoek naar leiders
De eerste focussector is de consumentengoederenindustrie. CircularFutures gelooft in een industrie voor consumptiegoederen die minder verkwistend, meer recyclebaar en herbruikbaar is. De initiatiefnemers: ‘Het bereiken hiervan genereert echte verandering voor mensen, gemeenschappen en onze omgeving. CircularFutures is daarom op zoek naar leiders uit de publieke, private en filantropiesector met de verbeelding, creativiteit en het verlangen om te laten zien hoe een circulaire economie echt kan werken. Neem daarom deel aan CircularFutures en maak deel uit van een netwerk van co-studenten en medewerkers die u helpen betere projecten te ontwerpen, uw werk te schalen en meer impact te creëren. Deze interactieve, praktische leerervaring is de sleutel tot samenwerking, inspireert tot innovatie en brengt dynamiek voor verandering.’ 
 
Klik hier voor meer informatie.
 
gerelateerde items