Toon alles (2)

Chris Lukkien nieuwe algemeen directeur ZOA

17 januari 2017, 09:00
Met Chris Lukkien krijgt ZOA na bijna een jaar een nieuwe algemene directeur.
Met Chris Lukkien krijgt ZOA na bijna een jaar een nieuwe algemene directeur.
Chris Lukkien wordt per 1 mei aanstaande de nieuwe algemeen directeur van hulporganisatie ZOA. De afgelopen zeven jaar was hij CEO bij MAF International in het Verenigd Koninkrijk. Lukkien volgt Johan Mooij op, die in juni 2016 opstapte. Interim-bestuurder Derk Vermeer draagt begin mei zijn verantwoordelijkheden over aan Lukkien.
 
Met Chris Lukkien (51) krijgt ZOA een algemeen directeur met ruime ervaring in de hulpverlening. Na een aantal jaar als regionaal directeur Oost-Afrika voor ZOA gewerkt te hebben, werkte Lukkien twintig jaar bij de christelijke zendings- en hulporganisatie MAF. Van 2004 tot 2008 was hij CEO van MAF Europa. Nadat hij zich bezighield met de concretisering van een fusie tussen MAF Europa en MAF Australië, stond hij de laatste jaren aan het hoofd van MAF International. Daarnaast heeft hij een bestuursfunctie bij Medair en is hij betrokken bij het netwerk EU-CORD.
 
‘Duidelijke visie op de toekomst’
Lukkien gaat samen met Arco van Wessel (directeur programma’s) leidinggeven aan ZOA. Harry Paul, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘De Raad van Toezicht is verheugd dat ze met Lukkien iemand benoemt die niet alleen een uitstekende staat van dienst heeft in de internationale hulpverlening, maar daarnaast ook een duidelijke visie heeft op de toekomst en de identiteit van ZOA. We hebben het vertrouwen dat we in Chris een leider gevonden hebben om ZOA de komende jaren verder te ontwikkelen en uit te bouwen.’
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
gerelateerde items