Chirac komt met eigen foundation

12 juni 2008
Nieuws | | Vermogensfondsen

AMSTELVEEN (12 juni) - Oud-president van Frankrijk Jacques Chirac heeft zondag zijn eigen stichting voor het goede doel gepresenteerd in Parijs: Fondation Chirac. Aan de stichting hebben zich een aantal gerenommeerde namen verbonden.


Het begint een trend te worden: politici die opeens het licht zien nadat zij hun macht uit handen hebben gegeven. Chirac is het recentste voorbeeld. De oud-president gaat zich met zijn Fondation Chirac richten op een brede waaier van projecten die de wereld moeten verbeteren. De stichting gaat zich bezighouden met het bevorderen van vrede en het bestrijden van armoede en ontbossing. Ook zullen projecten voor medicijnen- en watervoorziening worden gesteund.

 


Een aantal bekende wereldburgers hebben zich inmiddels aan de stichting verbonden. Daaronder oud-secretaris generaal van de VN Kofi Annan en zanger Youssou N'Dour. In het bestuur van de stichting zit onder andere oud IMF-topman Michel Camdessus.

 


Youssou N'Dour heeft zich aangesloten bij de stichting toen hij merkte dat er sprake was van meer dan holle woorden alleen. Voor hem waren projecten in Benin (medicijnen) en in Senegal en Mali (drinkwater) aanleiding om zijn steun uit te spreken. "Ik weet zeker dat de resultaten er zullen komen met dit gezelschap aan mensen. Ik zal mijn muziek gebruiken om de boodschap van Chirac verder uit de te dragen."

 


Zie ook: www.fondationchirac.eu