Toon alles (1)

Charles Brosens Dierenhulpverlener van het Jaar 2017

27 november 2017, 10:00
Charles Brosens Dierenhulpverlener van het Jaar 2017
Charles Brosens Dierenhulpverlener van het Jaar 2017
Op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening heeft Charles Brosens, voorzitter en oprichter van Vogelrevalidatie Zundert, de prijs voor Dierenhulpverlener van het Jaar ontvangen. Charles Brosens kreeg de prijs uit handen van Lenie ’t Hart. Naast de Hessel Wiegman wisseltrofee heeft Brosens een cheque in ontvangst genomen ter waarde van 5.000 euro voor zijn organisatie VRC Zundert.
 
In het juryrapport wordt Brosens geroemd voor meer dan veertig jaar inzet voor hulp aan vogels en andere inheemse dieren in de Nederlandse natuur. Hij hielp al meer dan vijftigduizend dieren in zijn centrum. Daarnaast neemt hij een voortrekkersrol in de natuureducatie in Brabant om dierenleed te voorkomen.
 
Tweede en derde plaats
Marlijn Drijgers van Stichting Scheldekat is tweede geworden in de verkiezing. Zij zet zich al meer dan twintig jaar in voor zwerfkatten. Derde is geworden Ferry van der Kaaij van Stichting Okéhor vanwege zijn inzet voor de dierenvoedselbank Rijnmond.
 
 
De titel Dierenhulpverlener van het jaar werd vijf jaar geleden in het leven geroepen door Stichting DierenLot om alle dierenhulpverleners te eren. Bij de verkiezing komt de voordracht vanuit de medewerkers en vrijwilligers van de dierenhulporganisaties in het land. Uit al deze voordrachten maakt de jury de winnaar bekend die jaarlijks in november geëerd wordt op het Landelijke Congres Dierenhulpverlening.
 
Wisseltrofee
De wisseltrofee is vernoemd naar de eerder dit jaar overleden dierenhulpverlener Hessel Wiegman. Hij werd twee jaar geleden gehuldigd als Dierenhulpverlener van het Jaar.
 
gerelateerde items