Charity Hypotheek: huis kopen

8 februari 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

Na de introductie van verzekeringen waarmee ook het goede doel gesteund wordt, was het wachten op een constructie waarbij die andere financieel interessante markt werd aangeboord: die van de hypotheken. Met de Charity Hypotheek springt Den Dulk & Partners in dit gat.


Er zijn twee varianten van de Charity Hypotheek. In de eerste variant ontvangen huizenkopers een korting wanneer een hypotheek wordt afgesloten via Den Dulk en gebruik wordt gemaakt van een van de geselecteerde makelaars of notariskantoren. Deze korting in het maandelijks af te lossen bedrag wordt vervolgens periodiek overgemaakt naar een goed doel naar keuze.

 


De tweede variant maakt gebruik van het feit dat bij hypotheken meestal ook een kapitaalverzekering wordt afgesloten. Den Dulk & Partners werkt samen met een kapitaalverzekeraar die bereid is korting op de poliskosten te verlenen. Het vrijkomende bedrag wordt overgemaakt naar het goede doel. Wanneer een schenkingsovereenkomst voor vijf jaar wordt opgesteld is het geschonken bedrag aftrekbaar voor de belasting.

 


Volgens bedenker Wouter den Dulk levert de Charity Hypotheek goede doelen ongeveer 1000 euro per hypotheek op. Den Dulk zegt in het Financieele Dagblad: "De korting kost de klant eigenlijk niets maar er wordt op die manier uit zijn naam wel een goed doel gesteund. En hij ontvangt bovendien een belastingvoordeel."

 


Er wordt gemikt op het afsluiten van 200 Charity Hypotheken in 2007. In de goede doelen wereld is enige animo voor de hypotheekvorm. Greenpeace gaat het product onder de aandacht brengen onder haar donateurs.

 


Zie ook: www.charityhypotheek.nl