Charity Hotels: hotelboekingen helpen daklozen de nacht door

24 november 2005, 08:59

Alec Behrens werkt in de reisindustrie en kwam in 2003 op het idee om hotelboekingen op internet te koppelen aan een goed doel: daklozen. Vorige week ging dan eindelijk de meertalige website Charity Hotels.com officieel van start. Vijf procent van het geboekte bedrag gaat naar dak- en thuislozen, precies het bedrag dat nodig is voor een nacht in het slaaphuis.

 

Er bestond al een Nederlandse site waar het concept werd toegepast: www.dakloos.nl Maar Alec Behrens en zijn partners dachten dat hun idee internationale appeal had, en dus is nu Charity Hotels.com opgezet. En internationaal is de site: de techniek zit in India, in Bulgarije zit het kantoor dat zorgt voor de forums en de links, en in Zuid-Amerika zit het bureau dat verantwoordelijk is voor het design van de site. 'Ik bel, mail en skype de hele dag heen en weer,' aldus Behrens in het Financieele Dagblad.

 

De site is meertalig en biedt de mogelijkheid om 25.000 aangesloten hotels (wereldwijd) te boeken. Op dit moment is reeds 35.633 euro gedoneerd. De gedoneerde bedragen komen ten goede aan de negen partners van Charity Hotels.com: Nederlandse Rode Kruis, STOP AIDS NOW!, Memisa Cordaid, Unicef, Wereld Natuur Fonds, Novib, Amnesty International, Nederlandse Hartstichting en KWF Kankerbestrijding.  

gerelateerde items