Toon alles (2)

Chari-barometer: 'KNGF meest gewaardeerde organisatie'

23 januari 2016, 22:16
KNGF scoort zeer goed in Chari-barometer-onderzoek onder 8.000 consumenten
KNGF scoort zeer goed in Chari-barometer-onderzoek onder 8.000 consumenten
Onderzoeksbureau Mediad heeft de resultaten gepubliceerd van de Chari-barometer, een vergelijkend onderzoek van Nederlandse fondsenwervende instellingen. Dit jaar namen 100 goede doelenorganisaties deel. Uit hun onderzoek blijkt dat KNGF Geleidehonden de meest gewaardeerde fondsenwervende instelling van Nederland is.

De Chari-barometer geeft de bekendheid, waardering, betrouwbaarheid en donatievoorkeur van instellingen onder de Nederlandse bevolking ten opzichte van elkaar weer. In de rapportage wordt naast achtergrondgegevens aandacht besteed aan enkele geeffactoren zoals cultuur, maatschappij, kerk en politiek.

Als basis voor het rapport diende een telefonische enquête die door Mediad werd gehouden in de maanden juni t/m december 2015. Bijna 8.000 respondenten hebben aan het onderzoek hun medewerking verleend. ‘We hebben er hard voor gewerkt. De resultaten van KNGF Geleidehonden waren in 2015 goed te noemen. We mogen dit jaar zelfs trots zijn op nummer 1 te staan van de meest gewaardeerde goede doelen in Nederland. De Nederlandse bevolking heeft ons wat dat betreft hoog in het vaandel staan en daar zijn we uiteraard heel blij mee’, meldt KNGF.

Behalve op de eerste plaats als meest gewaardeerde organisatie, staat KNGF ook nog op de derde plaats als het gaat om betrouwbaarheid.

Voor meer informatie over de Chari-barometer: klik hier.
 
gerelateerde items