Toon alles (1)

Chapter Lead Creative Content - Wereld Natuur Fonds

21 november 2017, 05:00
Chapter Lead Creative Content - Wereld Natuur Fonds
Chapter Lead Creative Content - Wereld Natuur Fonds
Functie: Chapter Lead Creative Content
Organisatie: Wereld Natuur Fonds
Datum: 21 nov 2017
Aantal uren: 32-40 uur
Plaats: Zeist
Vervaldatum: 02 dec 2017

Wil jij samen met bevlogen collega’s werken aan de wereldwijde bescherming van natuur? En meebouwen aan de groeiende beweging van partners die hier op allerlei manieren aan bijdragen? Dat is wat je doet als je werkt bij het Wereld Natuur Fonds. De organisatie van het WNF bestaat uit de afdelingen: Biodiversity, Engagement en Finance & Operations. Biodiversity en Finance & Operations zijn onderverdeeld in Units, de afdeling Engagement werkt met 11 squads. Dat zijn multidisciplinaire, zelforganiserende teams met een eigen verantwoordelijkheid. Daarmee gaat de afdeling voorop in een Agile manier van werken. De chapter Creative Content levert creatieve contentexperts aan de squads.  Daarnaast is de afdeling Biodiversity opdrachtgever voor de chapter Creative Content.

We zoeken een chapter lead die excelleert op het gebied van content en een uitdaging ziet in het voortzetten van de Agile Transformatie. Die ervaren is in het optimaliseren van earned en owned content, contentmakers naar een hoger level wil tillen en het vermarkten van de juiste content naar de juiste doelgroep als geen ander verstaat. Je zorgt voor ontwikkeling in vaardigheden van iedere medewerker van de chapter en je bent naast een inspirerend leider een echte doener. Kortom, een chapter lead die zelf ook graag met zijn voeten in de klei staat. Je rapporteert aan de Chief Engagement.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je geeft op coachende wijze leiding aan een team van contentexperts (15 –20 fte, een goede verdeling met het chapter Digital is een van je eerste taken);
 • Ontwikkelt een visie op het gebied van content, waarbij je zowel je teamleden als andere relevante stakeholders betrekt;
 • Je ontwikkelt overkoepelende kaders, met je teamleden en stemt af met stakeholders;
 • Je bent ambassadeur en een voorbeeld op het gebied van Agile werken en helpt de organisatie en jouw experts om het Agile gedachtengoed zo efficiënt en effectief mogelijk in te zetten;
 • Zorgt voor de ontwikkeling van de individuele competenties en vakinhoudelijke kennis van jouw teamleden;
 • Verantwoordelijk voor het bewaken van het opleidingsbudget;
 • Verantwoordelijk voor het contact met externe bureaus waarmee wij samenwerken. Waarbij je voor ogen houdt dat we primair de meeste content in huis maken.

Functie-eisen en profiel
Je bent organisatorisch en communicatief een hoogvlieger en je blinkt uit in stakeholdermanagement. Je beschikt over een WO werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring met het aansturen en coachen van professionals op het gebied van content. Je bent in staat klantgerichtheid te vertalen in een nieuwe manier van werken en gedrag. Je inspireert mensen daarin. Je bent besluitvaardig, adaptief en hebt ervaring met Agile en Scrum. Je kunt belangen goed met elkaar verbinden.
Merkwaarden
Je herkent je in de merkwaarden van het WNF:
 • Idealistisch pragmatisch
 • Open in verbinding
 • Aanstekelijk enthousiast
 • Gericht op impact

Ons aanbod
 • Het Wereld Natuur Fonds is een enthousiaste, dynamische en veelzijdige organisatie met een informele sfeer.
 • Als voorloper in de transformatie kun je je als pionier uitleven om verschillende expertisegebieden samen te laten komen.
 • Het WNF kent een prachtige purpose en gedreven medewerkers.
 • We bieden een marktcomform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informeren en solliciteren
Ben je geïnteresseerd in deze functie en herken je je in bovenstaand profiel? Stuur dan uiterlijk 1 december a.s. een e-mail met motivatie en curriculum vitae naar Gertie Hendriks, hr@wwf.nl.  Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Jalbert Kuijper, telefoonnummer 06-53234688.

De werving voor deze functie is zowel intern als extern gelijktijdig opgestart.
 
gerelateerde items