Toon alles (1)

Chan Zuckerberg Initiative start eerder

9 mei 2016, 10:00
Echtpaar Zuckerberg lijkt er geen gras over te laten groeien
Echtpaar Zuckerberg lijkt er geen gras over te laten groeien
Mark Zuckerberg en de Board of Directors van Facebook hebben een nieuw aandeel in het leven geroepen waarmee het gemakkelijker wordt voor Zuckerberg om te cashen zonder macht uit handen te geven. Op deze manier kan het Chan Zuckerberg Initiative eerder van start gaan dan gepland. Het echtpaar laat er geen gras over groeien: er is ook al iemand aangesteld als Hoofd Educatie.
 
Met de nieuwe aandelen kunnen Chan en Zuckerberg vorm gaan geven aan hun voornemen de wereld te verbeteren. ‘Er zijn momenteel geweldige wetenschappers, opleiders en medici over de hele wereld bezig met fantastisch werk. We willen hen helpen nu een verschil te maken en niet over dertig of veertig jaar.’
Zuckerberg blijft Facebook leiden, maar heeft aangegeven meer tijd te willen besteden aan goed doen. Zo wil hij dat voor het eind van deze eeuw alle ziekten te genezen zijn. Daarnaast vindt hij het belangrijk het onderwijssysteem te verbeteren en het milieu beschermen tegen klimaatveranderingen.
 
Onderwijs
Door de nieuwe aandelen kan hij daar nu al mee beginnen. Vorige week stelden Zuckerberg en Priscilla Chan Jim Shelton (foto) aan als Hoofd Educatie. Shelton, voormalig medewerker van het Ministerie van Onderwijs in de Verenigde Staten, gaat bekijken wat Chan en Zuckerberg met hun geld kunnen doen op het gebied van onderwijs. Hij zegt te beginnen met het invoeren van gepersonaliseerd studeren. De organisaties Startup: Education en Zuckerberg Education Ventures worden in het nieuwe bedrijf opgenomen en ook geleid door Shelton. De East Palo Alto school voor families met een laag inkomen dat het echtpaar vorig jaar startte, blijft een aparte onderneming, geleid door Chan.
 
gerelateerde items