CEO's besteden weinig tijd aan goed doen

15 maart 2007
Nieuws | | Organisatienieuws

Een onderzoek van het Commitee Encouraging Corporate Philanthropy in opdracht van Reuters wijst uit dat corporate philanthropy in de Amerikaanse bestuurskamers nog steeds niet echt top of mind is. CEO's geven zelf aan niet genoeg tijd uit te trekken om de maatschappelijke inspanningen te laten slagen.


Tijdens het onderzoek van CEC, een initiatief van acteur Paul Newman, werden 34 topbestuurders van Fortune 500 ondernemingen ondervraagd. Het merendeel van de CEO's - 23 uit 34 - stelde dat hun bedrijf te weinig tijd en resources besteed aan corporate giving. Raden van Bestuur gebruiken slechts vijf procent van hun tijd aan corporate giving, aldus het onderzoek.

 


Opvallend is ook dat de helft van de CEO's denkt dat aandeelhouders de waarde van hun maatschappelijke inspanningen wel degelijk herkennen. Een groot deel - 26 uit 43 - van de ondervraagde CEO's vindt bovendien dat hogere winsten moeten leiden tot meer corporate giving. Een kleiner percentage (19 uit 34) vindt dat deze vlieger ook omgekeerd op hoort te gaan. Dus: bij dalende winsten minder weggeven.