CBF verstrekt nieuwe keurmerken en trekt

8 mei 2008
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (8 mei) - De Commissie Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft eind april twee nieuwe keurmerken toegekend en één keurmerk verlengd. Het keurmerk van de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS) werd niet verlengd.


In het persbericht dat het CBF deed uitgaan stelt de keurmerkverstrekker dat in de controle en het toezicht nu meer de nadruk wordt gelegd op de bestedingen van de goede doelen. Het CBF vraagt van haar keurmerkhouders dat zij in hun jaarverslag verslag doen van de behaalde resultaten en eventuele problemen.



Het is echter niet zo dat de fondsen ook daadwerkelijk de maat worden genomen, voorlopig blijft het bij een administratieve verplichting.



De nieuwe keurmerkhouders zijn Stichting AIDS Foundation East-West en Stichting SPARK. Het keurmerk van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap werd voor een periode van drie jaar verlengd. Minder gelukkig was de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS). Omdat de NVBS niet meer aan de criteria voldoet, is het keurmerk niet verlengd.



Zie ook: www.cbf.nl  

CBF